LIVE GALATASARAY-MOLDE. Kunnen Dries Mertens en co kwalificatie voor Champions League veiligstellen?

Dries Mertens en Galatasaray willen vanavond de poort naar de Champions League helemaal openbeuken. De Turkse club won vorige week in Molde met 2-3 en wil in eigen stadion de kwalificatie veiligstellen.

Meer krantenkoppen in België

Slechte weer maakt sommige groenten en fruitsoorten duurder, andere net goedkoper: “Wat de consument momenteel betaalt, strookt niet met de productie”

Ondanks het donkere, natte voorjaar is het seizoensfruit nu minder duur dan een jaar geleden. Sterker nog: het is zelfs mede dankzij het slechte weer dat we ons fruit 8 procent goedkoper betalen. Voor verse groenten is de prijsdaling een stuk kleiner, slechts anderhalve procent. Jeroen Buyck van de federatie van groothandelaars legt uit hoe dat komt.

Lees meer »

Dreamteam Cornhole sluit eerste seizoen af met kampioenenviering

De leden van Dreamteam Cornhole hebben hun eerste seizoen afgesloten. “Met veel dank aan Johan Laridon omdat we hier de kans krijgen om in goede omstandigheden onze sport te beoefenen”, zegt een tevreden en dankbare voorzitter. De club hoopt ter gelegenheid van de komende Dreve Feesten heel wat nieuwe leden te kunnen warm maken want
The post Dreamteam Cornhole

Lees meer »

“Te weinig talent en lui”: cynische Biles geeft voormalig ploeggenote lik op stuk met nieuwe medaille Team USA

De Olympische Spelen zijn nog niet halfweg, maar je kan nu al opschrijven dat in de eindafrekening Simone Biles een van dé sterren Parijs zal zijn. De Amerikaanse turnster pakte gisteren met Team USA al haar achtste (!) olympische medaille. En daarmee haalden zij en haar teamgenotes hun gram tegenover een voormalig ploegmate. Wat Biles ook heel duidelijk maakte via

Lees meer »

“Hij was wereldvreemd en ongeschikt”: 31 jaar na z’n dood schetsen royaltykenners opvallend beeld van koning Boudewijn

Op 31 juli is het precies 31 jaar geleden dat koning Boudewijn stierf. Voor velen was de vorst een heilige, anderen spuugden hem uit. In ‘Primo’ geven royalty-experts Jo De Poorter (57), Jan Van den Berghe (82) en Brigitte Balfoort (62) hun kijk op het bewind en de persoonlijkheid van koning Boudewijn. Ze deinzen er daarbij niet voor terug om

Lees meer »

CNH Zedelgem schrapt honderd jobs

Bij de fabrikant van landbouwmachines CNH Industrial in Zedelgem zijn ruim 100 banen verloren gegaan als gevolg van de gedaalde marktvraag. Dat meldt de krant De Tijd en wordt ons bevestigd door ABVV-vakbondsafgevaardigde Peter Inyon.
The post CNH Zedelgem schrapt honderd jobs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrijwilligers zorgen voor proper strand in Wenduine

Een zestigtal vrijwilligers zette zich donderdagmiddag in voor een proper strand. Aanleiding was de tweede ‘Clean Beach’-actiedag van de gemeente De Haan. Op 1 augustus is het strand van Vosseslag aan de beurt.
The post Vrijwilligers zorgen voor proper strand in Wenduine appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »

Zomerzoektocht in teken van Jommeke

De bibliotheek van Gistel organiseert een gratis zomerzoektocht in het teken van stripfiguur Jommeke en zijn vriendjes. Tot en met 31 augustus kan je in de bibliotheek in de Warandestraat zelf de weg vinden naar Zonnedorp, de woonplaats van Jommeke. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen verschillende leuke opdrachten afwerken. Elke deelnemer ontvangt een
The post Zomerzoektocht in

Lees meer »