Lek bij regenweer, een sauna bij stralende zon: pas gerenoveerde sporthal in Knokke-Heist kampt met diverse problemen

In 2019 heropende Sporthal De Stormmeeuw in Knokke-Heist de deuren na een renovatie van 1,7 miljoen euro. En eind vorig jaar pas werd het volledige dak nog vernieuwd. Maar toch kampt het gebouw met structurele problemen. Op bepaalde plaatsen liep het water de voorbije weken door diverse lekken binnen. Maandag hield bevoegd schepen Jan Morbee (GBL) een spoedoverleg met alle betrokken partijen.

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist besliste eind 2014 om de volledige sportsite van stadion Olivier onder handen te nemen en uit te bouwen tot een vernieuwd sportpark – het resultaat is het huidige Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park. De renovatie en uitbreiding van sporthal De Stormmeeuw vormde daarbij een belangrijk onderdeel van dat plan. Kostprijs van de renovatie die eind 2019 werd afgerond? 1,7 miljoen euro. Het eindresultaat van de renovatie mag zeker gezien worden, met een moderne look en de mooie afwerking zowel binnen als buiten het gebouw.

Lekken

Eind vorig jaar werd ook nog het dak volledig gerenoveerd. Alleen waren er de voorbije weken en maanden diverse problemen, bevestigt schepen van Sport Jan Morbee (GBL). Er waren meer bepaald klachten over lekken in diverse lokalen en de cafetaria. Aanvankelijk werden de eerste lekken gelokaliseerd en hersteld door de aannemer, maar recent bleken er weer problemen.

“Omdat de klachten bleven binnenkomen, hielden we maandag een spoedoverleg met alle betrokken partijen”, zegt Jan Morbee. “Van de aannemer kregen we een technische uitleg te horen over de precieze oorzaak. Het gaat om een combinatie van factoren, zeggen ze. Voor mij is het belangrijkste dat het probleem wordt aangepakt en de lekken worden gedicht. Dat zal deze en volgende week ook gebeuren. Er wordt ook bekeken of er nieuwe roofing kan geplaatst worden.”

De problemen in de grootste sportzalen zijn van de baan, waardoor de verenigingen in principe weinig hinder zullen ondervinden.

Sauna

Opvallend: niet alleen bij regenweer duiken er problemen op. Ook wanneer het niét regent, duiken er hindernissen op. Bij zon verandert de sporthal namelijk in een sauna door het transparante dak uit kunststof. “Ook dit is besproken tijdens het overleg”, stelt Morbee.

“Op termijn willen we kijken voor een structurele oplossing voor het ‘warmteprobleem’. We volgen de hele situatie strikt op en spelen om het in sporttermen te zeggen kort op de bal. Het belangrijkste is zoals gezegd dat de problemen van lekkages nu eerst worden aangepakt en opgelost.” (MM)

The post Lek bij regenweer, een sauna bij stralende zon: pas gerenoveerde sporthal in Knokke-Heist kampt met diverse problemen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

SpaceX krijgt opdracht speciaal tuig te ontwikkelen dat ISS na pensioen veilig moet helpen vergaan

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX moet ervoor zorgen dat het internationaal ruimtestation ISS over een paar jaar veilig ten onder gaat, zo is donderdag bekendgemaakt. Als het zover is, moet het complex verbranden in de dampkring. Het bedrijf van miljardair Elon Musk heeft nu officieel de opdracht gekregen om daar een vaartuig voor te ontwikkelen en te bouwen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »