Gerecht houdt begin oktober reconstructie babymoord in Brugge, studente blijft onschuld uitschreeuwen: “Ze verzorgt nu oudere gevangenen”

Het gerecht houdt begin oktober een reconstructie van de vermeende babymoord door Claudia D.C. in een sociale woonwijk in Brugge. Acht maanden na de feiten is het nog steeds niet duidelijk of het pasgeboren kind van de 24-jarige verpleegkundestudente een natuurlijke dood stierf, dan wel om het leven werd gebracht. De jonge vrouw schreeuwt alvast nog steeds haar onschuld uit en is volgens haar advocate een modelgevangene. “Ze verzorgt zelfs oudere gevangenen”, aldus meester Elise Standaert. De raadkamer heeft de aanhouding van D.C. dinsdag opnieuw met twee maanden verlengd.

Claudia D.C. beviel op nieuwjaarsdag van een meisje. Enkele minuten later was het pasgeboren kindje dood en verborg de jonge moeder het lichaampje in een vuilniszak op zolder. Na de ontdekking van het lijkje werd de 24-jarige verpleegkundestudente gearresteerd op verdenking van kindermoord en schuldig verzuim. De vrouw betwist tot op vandaag dat ze enige vorm van geweld gebruikte. Naar eigen zeggen stierf haar kind een natuurlijke dood.

Verstikking wordt niet uitgesloten

De eerste resultaten van de autopsie toonden aan dat de volgroeide baby levend ter wereld kwam en een tiental minuten leefde. Maar hoe het kindje stierf, blijft tot op vandaag onduidelijk. Ook het autopsieverslag van de wetsdokter bood geen uitsluitsel. Op het kindje werden geen sporen van bruut geweld aangetroffen, maar volgens de wetsdoker kan niet met honderd procent zekerheid worden uitgesloten dat het verstikt werd.

Geen weet van zwangerschap

Claudia D.C. verklaarde van meet af aan dat ze niet wist dat ze zwanger was. De uitlezing van haar gsm en de verklaringen van familieleden en vrienden zouden dat ook bevestigen. Begin oktober houdt het gerecht een reconstructie van de feiten. Claudia D.C. blijft intussen haar onschuld uitschreeuwen. Volgen haar advocate is D.C. een modelgevangene.

“Ze verzorgt zelfs oudere gevangenen en helpt hen bij het wassen en aankleden”, zegt meester Elise Standaert. “Om een dergelijke functie te krijgen, moeten je het vertrouwen genieten van de cipiers. En dat kreeg ze al heel snel na haar opsluiting.”

Aanhouding opnieuw verlengd

De Brugse raadkamer besliste dinsdagvoormiddag om de aanhouding van de jonge vrouw terug met twee maanden te verlengen. “Wij hadden een voorwaardelijke vrijlating onder elektronisch toezicht gevraagd, maar dat werd opnieuw niet toegekend. We zullen bespreken of we eventueel beroep zullen aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer”, besluit meester Standaert. (AFr)

The post Gerecht houdt begin oktober reconstructie babymoord in Brugge, studente blijft onschuld uitschreeuwen: “Ze verzorgt nu oudere gevangenen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Indrukwekkende Remco Evenepoel in de wolken met tijdritwinst: “Een kinderdroom gaat in vervulling”

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de 25,3 kilometer lange tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck is een tevreden

Lees meer »

KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Campenaerts knap vijfde achter grote kanonnen, Evenepoel doet uitstekende zaak in klassement

Remco Evenepoel pakte z’n allereerste ritzege in de Tour de France. De wereldkampioen tijdrijden zette de snelste tijd neer in Gevrey-Chambertin. Ook Victor Campenaerts maakte indruk, ‘Vocsnor’ eindigde achter de grote kanonnen op een vijfde plek. Knap. In het algemeen klassement verkleinde Evenepoel z’n achterstand op Tadej Pogacar en breidde hij z’n bonus op Jonas Vingegaard uit.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »