Geen extra politieraad over plasincident tijdens verjaardagsfeestje Van Quickenborne

Er komt geen extra politieraad over het plasincident tijdens het feestje voor de vijftigste verjaardag van Kortrijks burgemeester en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Waarnemend burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) besloot daarmee niet in te gaan op de vraag van Vlaams Belang.

Op maandagavond 14 augustus zouden drie gasten van een verjaardagsfeestje voor minister Vincent Van Quickenborne tegen een combi van de politie geplast hebben. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, startte een onderzoek voor smaad aan de politie.

Vlaams Belang Kortrijk vroeg hierop om een extra politieraad, iets wat waarnemend burgemeester Ruth Vandenberghe weigerde, tot ongenoegen van de Vlaams Belang-fractie. “Dit is een gemiste kans voor de Kortrijkse politieke klasse om een duidelijk signaal te sturen dat wij dergelijk wansmakelijk gedrag niet tolereren en onze agenten voluit steunen”, zegt fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).

Geen hoogdringendheid

Ruth Vandenberghe, ook voorzitter van de politieraad, vond echter onvoldoende reden om een extra zitting van de politieraad in te lassen. “Het onderzoek naar dit incident is intussen overgedragen aan een andere politiezone en de kwalificatie ’smaad’ zal in deze worden beoordeeld door het parket”, legt ze uit.

“Wij geen reden voor het spoedeisend karakter van de vraag van Vlaams Belang. Er is geen sprake van hoogdringende zaken die geen uitstel verdragen of vragen die niet behandeld zouden kunnen worden op de volgende, reguliere politieraad op 25 september, wanneer vermoedelijk zelfs al meer zicht zal zijn op het eventuele gevolg dat het parket zal geven aan het opgestelde proces-verbaal.”

Er is geen sprake van hoogdringende zaken die geen uitstel verdragen of vragen die niet behandeld zouden kunnen worden op de volgende, reguliere politieraad op 25 september – burgemeester Ruth Vandenberghe

Vermeersch betreurt de beslissing, en eist nu openbaarheid van de beelden. “Het feit dat wij een politieraad samenroepen, had een duidelijk signaal kunnen sturen dat wij deze feiten ernstig nemen. Wij eisen dan ook de openbaarheid van de beelden zodat eindelijk klaarheid kan worden geschept in deze onverkwikkelijke zaak.”

The post Geen extra politieraad over plasincident tijdens verjaardagsfeestje Van Quickenborne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »