Geboeid afgevoerd, geen bezoek, en zelfs met zijn partner mocht hij geen woord meer wisselen: dit is wat we nu weten over de zaak-Pichal

“Zondagavond werden we samen met de rest van Vlaanderen verrast door het zware nieuws. Sindsdien is het voor mij allemaal een beetje een waas”, vertelt de oudste broer van radiopresentator Sven Pichal (44). Die laatste is aangehouden in een gerechtelijk onderzoek naar kinderporno en zit daarvoor sinds vrijdag in de gevangenis. Hoe verliep zijn arrestatie en hoe moet het nu verder? Dit is wat we ondertussen weten over de zaak.

Meer krantenkoppen in België

Juf Natalie schrikt niet van Vlaamse toetsen. “Vaak hoor ik: ‘Juf, waarom moeten we dat kunnen? We hebben rekenmachines’”

“Proefwerken worden soms leeg afgegeven of zijn té snel ingevuld.” De mindere resultaten van de Vlaamse toetsen doen juf Natalie Haine (45) niet schrikken. De invloed van ‘schermpjes’ op de taalkennis en aandachtsspanne van onze jeugd zijn voelbaar. Met welke originele oplossing probeert de school van Natalie dat tij te keren?

Lees meer »

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »

Trui neemt Standaard Boekhandel in Brugsesteenweg over in Roeselare, vestiging in centrum blijft

Trui Vanlerberghe baat al tien jaar de Standaard Boekhandel in de Ooststraat uit. Vanaf 1 augustus komt daar de Standaard Boekhandel Brugsesteenweg bij. Het combineren van een centrumwinkel en een baanwinkel schrikt Trui helemaal niet af. “Beide winkels hebben een ijzersterk team en dit wordt een mooi verhaal. Ik heb er heel veel zin in.”
The post Trui neemt

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

DEVILTIME. “Tedesco’s aanpak verraadde dat hij bang was”: Degryse en Mulder hard voor Rode Duivels en geven hen weinig kans tegen Fransen

“We zijn door het oog van de naald gekropen.” De Rode Duivels ontsnapten tegen Oekraïne aan de uitschakeling op het EK voetbal. Marc Degryse en Jan Mulder waren in ‘Deviltime’ dan ook hard voor de Belgen en geven hen niet al te veel kans in de achtste finale tegen Frankrijk. “Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen.”

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan”

De Zuid-West-Vlaamse welzijnsvereniging W13 heeft een nieuwe directeur. Laura Vanslembrouck (36) volgt Kim Van Belleghem op, die kiest voor een nieuwe uitdaging. De Kortrijkse was de afgelopen dertien jaar aan de slag bij Stad Oostende.
The post Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel

Een 43-jarige man uit Oudenburg is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf voor een gewapende overval. Bjorn I. maakte de inhoud van de kassa buit in een nachtwinkel in Zandvoorde.
The post Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »