Dirk De fauw: “Geen reden tot paniek voor zes met PFAS-vervuilde sites in Brugge”

“Er is geen enkele reden tot paniek, er is geen school noch crèche in de buurt van de zes Brugse sites die met PFAS vervuild zijn”, verklaarde de Brugse burgemeester Dirk De fauw dinsdagavond tijdens de gemeenteraad.

Karin Robert en Andries Neirynck (Groen) polsten naar de communicatie van de stad Brugge naar aanleiding van het feit dat er op zes sites PFAS-vervuiling vastgesteld is op Brugs grondgebied. Het gaat om Maleveld, het militair domein in Ryckeveldebos, de twee brandweerkazernes, de Zeelaan en de Blankenbergse Steenweg.

“Vlaanderen zegt dat lokale besturen moeten communiceren. Zijn bijvoorbeeld de scholen in de buurt verwittigd? Mogen kinderen nog op de speelplaats spelen?”, vroeg Karin Robert. Andries Neirynck opperde de suggestie om bloedstalen te nemen van brandweermannen en buurtbewoners.

Brief

“Dat is allemaal niet nodig, er is geen enkele school in de dichte buurt van de sites. We volgen strikt de richtlijnen van het Agentschap Zorg & Gezondheid en hebben voor elk van de sites een brief gestuurd naar buurtbewoners. Ook op de stedelijke website staat voldoende informatie. De richtlijnen verschillen per site en volgens de perimeter rond de vervuiling.”

“Bij de ene site is er bodemvervuiling, bij de andere grondwatervervuiling. Er mogen bijvoorbeeld geen kinderen spelen binnen en straal van honderd meter rond de brandweerkazerne, dat risico is erg klein. Er is geen enkele reden tot paniek. Het is evenmin nodig dat Brugse brandweerlieden noch buurtbewoners hun bloed laten testen”, aldus Dirk De fauw.

The post Dirk De fauw: “Geen reden tot paniek voor zes met PFAS-vervuilde sites in Brugge” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »