Brihang lost langverwachte derde album ‘Droomvoeding’ op 6 oktober

Op 6 oktober verschijnt het nieuwste album van Brihang. Dat zal ‘Droomvoeding’ heten. De ticketverkoop voor zijn shows lopen intussen als een trein.

Na een zinderende try-out in Bar Bernard in Watou, en een fantastische show op Pukkelpop, maakte Brihang nu bekend dat zijn album er op 6 oktober aankomt. Eerder al loste hij de nummers ‘Tussenin’ en ‘Telefoontje’.

Dat album heet ‘Droomvoeding’, de term die gebruikt wordt als je een baby moet wakker maken om te eten. Een referentie ook naar de twee kinderen die hij en zijn vriendin de afgelopen drie jaar in hun leven mochten verwelkomen. Bovenop een pandemie en een periode dat hij dus niet kon optreden. Voor de woelwater een pittige periode. Dat wordt voor luisteraars al meteen duidelijk in het eerste nummer, waar zijn dochter letterlijk de aandacht opeist terwijl Brihang een tekst opneemt. Temidden van de alledaagse waanzin is het dan vooral zaak om elke dag opnieuw een balans te vinden en die zoektocht legt Brihang meesterlijk vast.

Concerten

Op Instagram deelde hij al de cover. ‘Droomvoeding’ verschijnt op 6 oktober op alle streamingsdiensten, maar ook op CD, vinyl en een limited edition vinyl. Die laatste kan je al pre-orderen via zijn website of de lokale platenboer, zo laat hij nog weten.

Wie Brihang aan het werk wil zien, moet zich reppen. Zijn drie shows in de AB waren haast meteen uitverkocht, en ook de tickets voor het voorjaar lopen als een trein. Zo moest hij zelfs al een paar extra shows inlassen. Er zijn nog een handvol tickets beschikbaar voor Kortrijk op 1 februari, voor Leuven op 1 maart, Gent op 22 maart en De Roma op 28 maart. Tickets en info: www.brihang.be.

The post Brihang lost langverwachte derde album ‘Droomvoeding’ op 6 oktober is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour haalt verpletterende meerderheid, voorspelt exitpoll

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, behaalt oppositiepartij Labour nu de grote meerderheid, voorspelt de gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. “Labour zal een verpletterende overwinning behalen”, klinkt het.

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Dode en gewonden door hevig onweer in Tsjechië

In Tsjechië zijn door hevig onweer dit weekend een dode en verschillende gewonden gevallen. Ook in buurland Polen vielen lichtgewonden nadat een hevige windvlaag twee springkastelen wegblies. Dat melden de lokale hulpdiensten zondag.

Lees meer »