Vrienden verrassen pasgetrouwd koppel met 150 bierbakken voor hun gevel: “We kunnen er wel om lachen”

Kersvers bruidspaar Noémie Wyseur (28) en Dries Berteloot (28) stootten daags na hun huwelijk op een spectaculaire verrassing bij hun huis: vrienden barricadeerden hun hele voorgevel met 150 bierbakken. “We hadden wel een vermoeden, maar dit overtrof al onze verwachtingen”, zegt Dries. “Al bij al was het een aangename verrassing, we kunnen er om lachen.”

Noëmie en Dries uit Lauwe stapten zaterdagavond in het huwelijksbootje en bleven die avond slapen bij de feestzaal. Pas zondagnamiddag kwamen ze – gelukkig goed uitgerust – thuis en ontdekten ze wat hun vrienden hadden uitgespookt. “We zijn er wel vijf uur mee bezig geweest”, zegt KSA-vriend Viktor Vanoverschelde (22).

Leeggoed als trouwgeschenk

“Het idee kwam eigenlijk van mijn broer. We wilden Dries nog een beetje werk geven als hij thuiskwam van zijn trouwfeest. We zijn dan maar de bierbakken van de KSA, zo’n 150, gaan halen. De flesjes hebben we verspreid in de achtertuin en met de lege bakken hebben we de gevel gebarricadeerd. De prijs van het leeggoed is ons trouwgeschenk, anders is het maar saai om dat gewoon in een enveloppe te geven.”

“Achterin de tuin maakten we nog een vijver met daarin 90 euro in kleingeld. Ook bij de voordeur hebben we een vijvertje gemaakt met goudvissen in zodat ze de deur niet konden opendoen voor die vijver geleegd was. Ik dacht wel dat Dries ermee zou kunnen lachen, hij is er zelf ook altijd als eerste bij om kattenkwaad uit te halen.”

Hulp van familie en vrienden

Gelukkig blijkt dat ook het geval te zijn. “Ik had me wel aan iets verwacht”, zegt Dries. “Bij het ontbijt had ik het er nog over met Noémie. Zij kent de vriendengroep intussen ook al goed en wist dat er wel eens iets dergelijk kon gebeuren. Toch hebben ze onze verwachtingen overtroffen.”

“Maar met de hulp van vrienden en familie was alles op een dik uur al grotendeels opgeruimd. De vrienden wisten wellicht niet dat ik een dompelpomp had liggen, de vijvertjes waren snel leeg. We zijn vooral tevreden met de twee kippen die we gekregen hebben voor in de tuin, die wilden we erg graag.” (JF)

The post Vrienden verrassen pasgetrouwd koppel met 150 bierbakken voor hun gevel: “We kunnen er wel om lachen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »