Uitgebrande auto aangetroffen in De Palingbeek, vlakbij het grote ei

Op een wandelpad van provinciaal domein De Palingbeek brandde maandagmorgen een auto uit vlakbij het grote ei, de landartinstallatie ComingWorldRememberMe van Koen Vanmechelen. “Een crimineel uitgebrande auto in onze spreekwoordelijke achtertuin, dat hebben we hier nog niet meegemaakt”, reageert buurtbewoonster Marlies Boink. “Maar beter nu dan komend feestweekend voor 50 jaar Palingbeek.”

Politiezone Arro Ieper kreeg even na 7 uur melding van de brand. Brandweer Westhoek kwam ook ter plaatse en kon enkel nog nablussen. Het gaat om een Frans voertuig.

“Dit is bangelijk, ik schrok me een hoedje”, reageert buurtbewoonster Marlies Boink (52) die langskwam met haar hond Teddy. “Ineens staat hier een grijs uitgebrand voertuig te midden van het groen, de velden en een appelboomgaard. Het lijkt wel een beeld uit een film. Er zit gelukkig niemand in. De wagen is volledig uitgebrand. Er is zelfs geen plastic of rubber meer. Ook geen nummerplaten, al is dat in dit geval niet verwonderlijk, denk ik.”

Marlies woont op enkele honderden meter van de uitgebrande wagen. “Nochtans heb ik niks gezien of gehoord. Ik heb de hele nacht geslapen als een roos. Er staat natuurlijk nog een haag tussen en het kunstwerk van Koen Vanmechelen. Hier zijn maar een paar woningen in de buurt.”

Reuzenkip

De Nederlandse en haar partner haalden vier jaar geleden de media met hun geknutselde reuzenkip die plots van boven de haag ‘waakte” over het ei. “Ik woonde een aantal jaren in Amsterdam en daar werd bij mij om de hoek Theo van Gogh vermoord in 2004. Mijn partner en ik zijn naar hier verhuisd voor de stilte en het groen, en dan staat er plots een crimineel uitgebrande auto in onze spreekwoordelijke achtertuin. Dat hebben we hier nog niet meegemaakt.”

Wat verderop woedde in de zomer van vorig jaar een inbraakplaag op de hoofdparking van De Palingbeek: Franse dieven braken autoruiten op zoek naar bankkaarten en andere buit. Het provinciebestuur plaatste borden die bezoekers erop wijzen geen waardevolle spullen achter te laten. N-VA pleitte voor gerichte patrouilles. Op het domein bevinden zich geen camera’s.

Feestweekend

“Dit incident is sneu in een feestweek”, zegt Marlies nog. In de buurt wordt het gouden jubileum van Palingbeek voorbereid. Het voorval weerhoudt Marlies niet om er alsnog een feest van te maken. “Het is raar en vervelend, maar beter nu dan komend weekend.” (TP)

The post Uitgebrande auto aangetroffen in De Palingbeek, vlakbij het grote ei is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »