Tania (50) moet kater Rikco laten inslapen nadat dier vastzit in verboden vossenklem: “Wat als dit een kind was?”

Rikco, de driejarige kater van Tania Desmedt (50) en haar dochter Kelly (26) uit Nieuwpoort moest ingeslapen worden nadat het dier vast kwam te zitten in een verboden vossenklem. “Rikco leed onnoemelijk veel pijn, een amputatie zou hem geen waardig leven meer gegeven hebben”, zegt Tania. “Rikco was de kater van Kelly, die na een zwaar ongeval gehandicapt is. Om haar troost te bieden, haalden we nu een hamster in huis.”

De 50-jarige Tania Desmedt woont in de Pelikaanstraat in het centrum van Nieuwpoort. Ze woont er samen met haar vriend en haar 26-jarige dochter Kelly, die zwaar hulpbehoevend is nadat ze op haar fiets in 2019 omver werd gereden en een schedelbreuk opliep.

Om de jonge vrouw thuis wat verstrooiing te bieden, lopen er naast enkele hondjes ook twee katers rond in huis: Casey en Rikco. Die laatste kwam plots echter niet meer thuis.

Kater ingeslapen

“Buren hadden ‘s avonds nog luide kreten van een kat gehoord, maar Rikco konden we niet vinden”, doet Tania het verhaal. “Pas de dag nadien vonden we hem zieltogend in de tuin. Rikco sleepte een zware ijzeren klem achter zich aan. Die klem was volledig verroest en woog meer dan Rikco zelf. Zijn poot zat vast in de klem. Het was geen zicht.”

“Mijn vriend heeft de klem zo snel mogelijk verwijderd, maar we zagen dat zijn poot één grote ravage was. We trokken ermee naar de dierenarts en het verdict was zwaar: zijn volledige poot tot aan de schouder was verbrijzeld. Het begon zelfs al volledig af te sterven. Een amputatie kon, maar was geen garantie op een goed leven. Daarom namen we de harde, maar juiste beslissing om Rikco te laten inslapen.”

Hamster

Rikco was drieënhalf jaar oud en kwam in het gezin van Tania nadat haar dochter Kelly in juli 2019 een zwaar verkeersongeval had. “Ze werd op haar fiets in de Nieuwpoortlaan in Lombardsijde aangereden en kwam op de sporen van de kusttram terecht. Daarbij liep ze een zware schedelbreuk op en lag in coma.”

“Vandaag is ze voor 90% gehandicapt en hulpbehoevend. We merken dat ze liefde en aandacht kan schenken aan onze dieren. Rikco was dan ook haar poes en ze mist die. We denken wel dat ze dit beseft want ze riep al diverse keren om Rikco. Om haar wat verstrooiing te bieden hebben we dit weekend een hamster gekocht voor haar.”

Klacht bij politie

Naast het verdriet is Tania ook kwaad. “Dit gaat om een verboden vossenklem, of volgens sommige een rattenklem”, zegt Tania. “Het mag al jaren niet meer gebruikt worden. Waar de klem precies lag weten we niet, maar hier zijn in de buurt wel enkele weides. Hier wonen ook gezinnen met kinderen. Wat als zo’n kind deze klem had gevonden? Dit is levensgevaarlijk. Ik nam dit weekend contact op met de politie en zal maandag klacht indienen.”

Tania bewaarde de klem ook voor verder onderzoek bij de politie. (JH)

The post Tania (50) moet kater Rikco laten inslapen nadat dier vastzit in verboden vossenklem: “Wat als dit een kind was?” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Team Belgium stuurt met 164 atleten grootste delegatie sinds 1928 naar parijs: “Grote kwantiteit, maar ook veel kwaliteit”

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend. “Een eerste succes als resultaat van een goede samenwerking”, aldus Cédric Van Banteghem (CEO BOIC).

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit

Gedurende een dag werd GBS Goudenregenstraat in Wevelgem omgedoopt tot ‘GoudenGreetstraat’. Juf Greet verwelkomde er 28 jaar geleden de eerste kleuters en trekt nu de deur van de peuterklas achter zich dicht. Het werd een warm en bij momenten emotioneel afscheid.
The post 28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit appeared

Lees meer »