Slovenië opnieuw geconfronteerd met stormweer

Het westen en de kust van Slovenië kampt opnieuw met stormachtig weer. In de kuststad Koper blies de wind de daken van een stadion en een school weg, zo berichtte persagentschap STA. In de grensstad Tolmin kwamen als gevolg van de regenval huizen en kelders onder water te staan.

Meer krantenkoppen in België

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe het Verenigd Koninkrijk in duizelingwekkend tempo in economische miserie is geraakt

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen vandaag. Hier schetst hij een bijzonder schrijnend beeld van de

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »