Kapelhoekcomité organiseert rommelmarkt in Beveren

Het Kapelhoekcomité uit Beveren organiseert op zondag 3 september voor het eerst een rommelmarkt. “Voor dit jaar houden we het nog kleinschalig, maar op termijn mag het wel uitgroeien tot een waar buurtfeest”, klinkt het bij de organisatie.

Het Kapelhoekcomité verzorgt al vele jaren tal van evenementen in de Beverse wijk. “Zo is er telkens een nieuwjaarsdrink, een evenement rond Sinterklaas, een paasontbijt en een Halloweentocht”, vertelt Johan Jansens, die al zo’n veertien jaar voorzitter is van het comité. “Een activiteit tijdens de zomer ontbrak nog op de kalender, omdat de belangstelling dan wat minder durft te zijn. Maar daarin brengen we dit jaar dus verandering, met een rommelmarkt.”

“Met onze andere evenementen trekken we telkens veel volk, maar dan vooral van de wijk zelf”, zegt Florien Wyffels, die de organisatie van de rommelmarkt wat op zich neemt. “Ik ben ervan overtuigd dat we met onze rommelmarkt ook mensen van daarbuiten zullen aantrekken. Iedereen is hier van harte welkom. Een rommelmarkt is ook het ideale moment om mensen samen te brengen en verbindt jong en oud.”

Later een buurtfeest

“We beginnen eraan om 8.30 uur en vermoeden dat het rond 16.30 uur zal afgelopen zijn”, gaat Florien verder. “Er zijn 55 standhouders, verdeeld over een zeventigtal standen. We houden de eerste editie bewust wat kleinschalig – het moet vooral gezellig zijn. Nadien zullen we evalueren, maar het zou wel leuk zijn als we er op termijn een waar buurtfeest van kunnen maken, dat jaarlijks plaatsvindt.”

“Een rommelmarkt vanaf nul opstarten is ook geen eenvoudige opdracht”, voegt Johan nog toe. “Vaak gaat het gepaard met traditie, wat ervoor zorgt dat er veel volk op afkomt. Wij zijn alvast zeer tevreden met het aantal inschrijvingen voor onze eerste editie.”

Behalve de klassieke rommelmarkt voorziet het Kapelhoekcomité ook het nodige om de dag mooi in te vullen. “Middenin het parcours ligt basisschool De Bever. Op de speelplaats zal er een terras zijn waar mensen iets kunnen drinken en eten. En de standhouders krijgen een drankbonnetje. We hopen hen zo te stimuleren om zeker af te zakken naar ons terras”, aldus nog Florien.

“En we stellen ook nog wat volksspelen ter beschikking. Op die manier denken we wel dat er genoeg te beleven zal zijn”, besluit Johan, die bidt voor mooi weer en een mooie opkomst, zodat de buurt met elkaar verbonden wordt.

The post Kapelhoekcomité organiseert rommelmarkt in Beveren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »