Frans koppel met kinderen opgepakt na meermaals openbreken van koffieautomaten in Plopsaland De Panne

In Plopsaland De Panne werd afgelopen weekend een Frans koppel opgepakt dat al meermaals koffieautomaten openbrak in het park en het geld stal. Ze liepen al even in het vizier van medewerkers van het park. Opvallend: het koppel sloeg telkens toe in het bijzijn van z’n eigen kinderen.

De politie werd afgelopen zaterdag tegen de middag door medewerkers van het park opgebeld om ter plaatse te gaan. Die medewerkers waren er eindelijk in geslaagd om een koppel dieven tegen te houden die al meermaals hadden toegeslagen in het park. Het bleek om een Frans koppel te gaan dat op verschillende dagen de laatste tijd het park had bezocht. Daarbij braken ze meermaals enkele koffieautomaten open en haalden de munthouder leeg. Opvallend: dat deden ze zonder veel schroom in het bijzijn van hun eigen kinderen.

Nadat ze zaterdag door de medewerkers betrapt konden worden, werden ze ter plaatse gehouden tot de politie hen kwam arresteren. Daarna werden ze meegenomen naar het politiecommissariaat waar ze na verhoor mochten beschikken. Beiden zullen zich wellicht later nog via de rechtbank moeten verantwoorden.

Negen zwemmers uit bad gehaald

Het was de tweede dag op rij dat de politie Westkust richting het park moest. Vrijdagavond werden ze opgeroepen voor moeilijkheden in het zwembad Plopsaqua. Een groep van negen had zich na 18 uur toegang verschaft tot het zwembad waarbij drie van hen de kassa passeerden zonder te betalen, nadat een koppel de kassier had beziggehouden. Samen met de redders haalde de politie de negen uit het zwembad waarna de drie onbetaalde toegangstickets alsnog betaald werden. (JH)

The post Frans koppel met kinderen opgepakt na meermaals openbreken van koffieautomaten in Plopsaland De Panne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Russische theatermakers veroordeeld wegens “rechtvaardigen van terrorisme”, voor stuk dat bekroond werd met belangrijkste theaterprijs

In Rusland zijn een theaterregisseur en een toneelschrijver elk tot 6 jaar cel veroordeeld wegens "rechtvaardiging van terrorisme". De 2 vrouwen hadden een theaterstuk gemaakt over een Russische vrouw die naar Syrië reist en met een IS-strijder trouwt. Medestanders van een van de veroordeelden vermoeden dat haar anti-oorlogsstandpunten de echte reden waren om haar te vervolgen.

Lees meer »

Genieten van pokébowls en bubble tea kan nu ook in Veurne: broer en zus openen Hakuna Matata op Grote Markt

In navolging van veel grootsteden vind je nu ook in Veurne een zaak waar je pokébowls en ‘bubble teas’ kan verkrijgen. “Wij zijn zelf grote fans van dit concept, waarbij je je maaltijd of drankje volledig naar eigen smaak kan samenstellen. Het is een gezond alternatief voor de traditionele fastfood”, zeggen broer en zus Ke-Shen en Lin-Dsay Lian.
The

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

TERUGELEZEN GAZA. Bijna 30 doden bij Israëlische luchtaanval op school in Gazastrook – “Kinderen in Gaza sterven door uithongeringscampagne”

Bij een Israëlische luchtaanval op een school in het zuiden van de Gazastrook zijn dinsdag meer dan tien doden gevallen. Er zijn ook tientallen gewonden. Dat is vernomen bij een medische bron van een ziekenhuis in Khan Younis. Sinds zaterdag zijn drie scholen die een onderkomen bieden aan Palestijnse vluchtelingen, getroffen door Israëlische luchtaanvallen. Daarbij zijn zeker twintig mensen om

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Moskou claimt vernietiging lanceerinrichting voor Patriot-raketten in regio Odessa – Nieuwe Russische aanvallen in Donetsk

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben Iskander-raketten twee lanceerinrichtingen vernietigd voor Patriot grond-luchtraketsystemen in de regio Odessa, in het zuiden van Oekraïne. Intussen wordt het Oekraïense leger geconfronteerd met nieuwe Russische aanvallen in het oosten van het land. Vooral in de omgeving van de stad Pokrovsk vinden hevige gevechten plaats, zo heeft de legerleiding in Kiev meegedeeld. Volg hier

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord op drie vrouwen: “Echtgenote en dochters van BBC-presentator”

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. De slachtoffers van 25 jaar, 28 jaar en 61 jaar werden gisteravond even voor 19 uur aangetroffen in een huis in Bushey, ten noorden van Londen. Volgens de hulpdiensten waren ze zwaargewond en overleden ze ter plaatse.

Lees meer »

“Altijd gehoopt hem levend terug te vinden”: jaar na verdwijning Émile (2) zit burgemeester van Le Vernet nog met veel vragen

Het is vandaag exact een jaar geleden dat de Franse peuter Émile Soleil vermist raakte in het gehucht Le Vernet. Burgemeester François Balique blikt in een interview met nieuwszender ‘BFM TV’ terug op de tragedie die een schaduw over het imago van zijn dorp heeft geworpen. “Een kind van tweeënhalf overlijdt niet zomaar. Er zouden antwoorden op alle vragen moeten

Lees meer »

BWANA vervangt Mayorga; switch op vrijdag in line-up op Bosmolens Ommegang

In de programmatie voor de openingsavond van Bos Ommegang moest noodgedwongen een switch gemaakt worden. De beloftevolle band Mayorga moest afzeggen en wordt vervangen door BWANA, het al even beloftevolle project rond Friedel Dufait, op amper 19-jarige leftijd winnaar van De Nieuwe Lichting 2024 van StuBru.
The post BWANA vervangt Mayorga; switch op vrijdag in line-up op Bosmolens Ommegang

Lees meer »

GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen

GO! Basisschool Nieuwstad uit Veurne is een van de tien Vlaamse scholen die een videocall wint met Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne #ByeByeGazon. Daar had de kernboodschap van de campagne – een hittebestendiger en biodiverser klimaat – alles mee te maken.
The post GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen appeared first on KW.be.

Lees meer »