Clubsecretaris Geert Lambrecht over Kortemark Koerse: “We moeten ons statuut herbekijken”

Op de laatste dag van de schoolvakantie staat Kortemark Koerse op de wielerkalender. In deze profkermiskoers wordt volgende donderdag een opvolger gezocht voor Guillaume Van Keirsbulck. Wielerclub Hand in Hand hoopt dat de pion van Bingoal WB zijn zege van vorig jaar komt verdedigen.

“Het is trekken en sleuren om een degelijk deelnemersveld naar Kortemark te krijgen”, geeft clubsecretaris Geert Lambrecht toe. “In kermiskoersen vallen geen UCI-punten te rapen. Misschien moeten we ons statuut herbekijken. Je kan profs verleiden met wat centen, maar op fiscaal vlak ligt dat soms moeilijk. Zeker voor renners met een zelfstandig statuut. Op wat wij hen betalen, moeten ze forfaitair soms meer belastingen betalen dan ze krijgen.”

Flanders Tomorrow Tour

Toch hopen de organisatoren van Kortemark Koerse enkele ex-winnaars aan de start te krijgen. Zoals Guillaume Van Keirsbulck (2022), Baptiste Planckaert (2015) en Elias Van Breussegem (2019). Ook Jelle Wallays, Tom Devriendt, Gianni Marchand en Timothy Dupont en Ayco Bastiaens zijn van plan volgende week donderdag een rugnummer op te spelden. “We ondervinden concurrentie van de Flanders Tomorrow Tour die dezelfde dag start”, aldus Lambrecht. “Zes of zeven beloftenploegen trekken naar die driedaagse. Wat ons dertig deelnemers kost.”

Concurrentie

Vorig jaar sierden 83 namen de deelnemerslijst van Kortemark Koerse. “We hebben contact met onder meer Jonas Rickaert en Lawrence Naesen, maar zij hebben nog niet toegezegd. Vorig jaar hadden we enkele Zuid-Koreanen aan de start. Zij gaan dit keer naar de Ronde van Bulgarije. We hebben dus niet alleen concurrentie in eigen land, maar ook op de internationale wielerkalender.” (HF)

Donderdag 31 augustus om 14 uur: Kortemark Koerse (14 x 11,8 km).

The post Clubsecretaris Geert Lambrecht over Kortemark Koerse: “We moeten ons statuut herbekijken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit

Gedurende een dag werd GBS Goudenregenstraat in Wevelgem omgedoopt tot ‘GoudenGreetstraat’. Juf Greet verwelkomde er 28 jaar geleden de eerste kleuters en trekt nu de deur van de peuterklas achter zich dicht. Het werd een warm en bij momenten emotioneel afscheid.
The post 28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit appeared

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Brownfieldconvenant moet nieuw leven geven aan oude Campinasite: Ruimte voor kmo’s en bedrijven

Nadat de Vlaamse regering eind mei het brownfieldconvenant Klerken-De Melkerie goedkeurde, volgde onlangs een inspraak- en informatiemoment. Bedoeling is dat het noordelijk deel van de site herontwikkeld wordt tot “een bedrijventerrein gericht op lokale bedrijven en bedrijven met een ruimtelijk-functionele relatie met de landbouw.”
The post Brownfieldconvenant moet nieuw leven geven aan oude Campinasite: Ruimte voor kmo’s en bedrijven

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Billie Massey wisselt van club in Spanje

Billie Massey speelt volgend seizoen nog steeds in de Spaanse basketcompetitie. De 24-jarige Belgian Cat verlaat wel Estudiantes Madrid en trekt naar Hozono Global Jaris.
The post Billie Massey wisselt van club in Spanje appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »