Child Focus stelt zich burgerlijke partij in dossier Sven Pichal

Child Focus, de Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, zal zich burgerlijke partij stellen in het dossier van Sven Pichal. Dat bevestigt de CEO van Child Focus, Heidi De Pauw, aan deze redactie. Kris Luyckx, de bekende Antwerpse advocaat die optreedt in naam van Child Focus, zal dat deze week doen bij de onderzoeksrechter.

Meer krantenkoppen in België

Meldpunt Gentse Feesten focust op intrafamiliaal geweld tijdens festival: “Alcohol haalt soms vreemde dingen naar boven” 

Tijdens de Gentse Feesten legt het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag dit jaar extra aandacht op intrafamiliaal geweld. Medewerkers van het meldpunt, barpersoneel en sfeerbeheer krijgen extra vorming om intrafamiliaal geweld te herkennen en slachtoffers te ondersteunen. Net zoals de voorbije jaren blijft het ook mogelijk om ander ongewenst gedrag te melden.

Lees meer »

Goudzee uit Heule wint Groeningeprijs 2024

Wie afgelopen jaar een nieuwe zaak begon en daarbij oog had voor een pakkende en originele Nederlandstalige benaming, kon meedingen naar de Groeningeprijs. Tijdens de Guldensporenviering sleepten Melissa Vandenbroucke (25) en Thibault Soens (26) van Goudzee uit Heule het begeerd kunstwerkje van Arne Vanneste in de wacht.
The post Goudzee uit Heule wint Groeningeprijs 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog opzoek naar enkele profielen”

N-VA Roeselare stelde zondagochtend een bijna volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. 33 van de 39 kandidaten zijn al gekend. “We hebben nu al een hele mooie mix van huidige mandatarissen en nieuwkomers”, aldus lijsttrekker Dieter Carron.
The post N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog opzoek naar enkele profielen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Fofana over kritiek op Les Bleus: “Maakt me niets uit. We zijn halve finalisten” – De la Fuente moet puzzelen

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Team Belgium stuurt met 164 atleten grootste delegatie sinds 1928 naar parijs: “Grote kwantiteit, maar ook veel kwaliteit”

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend. “Een eerste succes als resultaat van een goede samenwerking”, aldus Cédric Van Banteghem (CEO BOIC).

Lees meer »

Na nominatie voor ‘Zomerhit’, Belle Perez geeft eerlijke mening over nieuwe lichting: “Alternatief en bubbelgum”

In juli en augustus slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar en zullen er dus twintig artiesten strijden om de felbegeerde trofee. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn, net zoals vorig jaar, de presentatoren van dienst. Eén van de 20 kanshebbers is de Spaans-Limburgse furie Belle Perez (48). Reporter Jarne gaat haar persoonlijk feliciteren in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

“Je omhelzingen rond mijn been maakten alle zware werkdagen meteen goed”: familie neemt afscheid van verdronken peuter Délano met 200 witte ballonnen

Zo’n 300 mensen hebben vanmiddag in Oostende afscheid genomen van Délano (1 jaar en 11 maanden). Het jongetje verdronk thuis in het zwembad. Het werd een dienst vol getuigenissen, met veel Bumba-knuffels en 200 witte ballonnen. Zijn mama en papa lieten allebei een tekst voorlezen. Het gehuil van zijn oudere broertje liet niemand onberoerd.

Lees meer »