Carmenneke uit FC De Kampioenen steunt tornooi G-teams KOG Stasegem: “Iedereen is winnaar, hier zijn geen verliezers”

Zondag organiseerde het G-Bestuur van KOG-Stasegem z’n eigen tornooi voor G-ploegen, dit zijn voetballers met een mentale beperking. Meter Loes Van den Heuvel, Carmen uit FC De Kampioenen, kwam de G-teams steunen. “Fijn dat alle ploegen gewonnen hebben”, aldus Loes.

Het tornooi startte met de Kids tot 12 jaar oud. Tornooidirecteur Filip Verbeke ontving negen ploegen: KRC Harelbeke, Mandel United, Marke, Black Devils Varsenare, KSCT Menen, G-Olympics Ledegem, Marke B en G-team 1 en 2 van KOG-Stasegem. De Teens, de kinderen van 12 tot 16 jaar speelden tegen KSCT Menen, VV Koekelare en G-Olympics Ledegem.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking werd verzorgd door het bestuur en burgemeester Alain Top en schepen van Sport Dominique Windels. “Alle ploegen wonnen. In het G-voetbal wordt er geen rangschikking opgemaakt, iedereen is winnaar, geen verliezers. Het kunnen meespelen en de sfeer is het belangrijkste voor hen. Iedereen krijgt bij ons de kans om mee te spelen. Wij doen er alles aan opdat onze jongens en meisjes zich echt zouden amuseren”, aldus Rik Knockaert van G-Team KOG Stasegem.

In de namiddag speelden de volwassenen. Naast KOG Stasegem deden ook De Black Devils United Varsenare, KVK Westhoek, KSCT Menen, White Star Lauwe en FC Gullegem Dames mee. Loes ‘Carmen’ Van den Heuvel reikte de medailles uit. “Bijzonder is dat elke ploeg wint. Je ziet al die spelers stralen. Proficiat aan de negen scheidsrechters die de wedstrijden in goede leidden. Ik kom elk jaar met veel plezier.”

Een feest

Je kon er de hele dag smullen van lekkere burgers, een drankje nuttigen en voor de kleinsten was er een visput voorzien en een springkasteel.

“Wij maken er werkelijk een feest van, samen met ons team vrijwilligers, trainers en begeleiders en onze sponsors. Zonder de financiële steun van deze mensen zou ons dit niet mogelijk zijn en wij dragen hen dan ook dankbaar op handen”, aldus Rik Knockaert.

Het G-Team nam dit jaar in Mechelen deel aan de Special Olympics en behaalde voor de vijfde maal de gouden medaille. De overige twee keer werd zilver behaald.

“We krijgen reeds 10 jaar de steun van de Lions Liederick Harelbeke, The Black Devils Rock en Dovy Keukens. Ons G-Bestuur, samen met trainers en begeleiders, dankt iedereen die aanwezig was op het tornooi”, zegt afgevaardigde en duivel-doet-al Sofie Depypere, ook bekend als de ‘mama’ van de ploeg.

The post Carmenneke uit FC De Kampioenen steunt tornooi G-teams KOG Stasegem: “Iedereen is winnaar, hier zijn geen verliezers” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »