Campagne ‘Visser tot Vork!’ op gang getrapt: “Visserij is van groot belang voor gastronomie en toerisme”

Op de Vismarkt in Brugge – geen toevallige locatie – werd maandagmiddag de campagne ‘Visser tot Vork! Proef vis van bij ons’ op gang getrapt. Met workshops, kookdemonstraties en de speciale inzet van 46 Brugse visambassadeurs wordt de ‘Vis van bij Ons’ nog tot 1 oktober in de kijker gezet.

Zowat iedereen die van ver of dichtbij iets met vis in Brugge en omgeving te maken heeft, tekende maandagmiddag present op de Vismarkt voor de aftrap van de campagne ‘Visser tot Vork! Proef vis van bij ons’. De promotiecampagne gaat uit van Flavourite Bruges – een platform vanuit Stad Brugge dat Brugge als culinaire stad op de kaart wil zetten – en wordt financieel ondersteund door het Brexit Adjustment Reserve-fonds van de Europese Unie.

Ook de Provincie West-Vlaanderen, Visit Bruges, VLAM en Visgro vzw zijn mee aan boord. “Visserij is van groot belang voor gastronomie en toerisme. Met Flavourite Bruges willen we onze topproducten, zoals de vis van bij ons, meer bekendmaken bij het grote publiek”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit).

Geselecteerde visambassadeurs als boegbeelden

De ruggengraat van de campagne wordt gevormd door 46 zorgvuldig geselecteerde visambassadeurs die optreden als boegbeelden en die zich engageren om in hun horecazaak of vishandel in deze periode – nog tot 1 oktober dus – extra aandacht te besteden aan de lokale vis in hun menu of winkelaanbod.

Op 16 september is er ook een hobbykokwedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn voor wie een lekker visgerecht op het bord weet te toveren. “We sluiten de ‘Visser tot Vork!-campagne af met een zinnenprikkelend slotevenement in Port Bleu (Zeebrugge). Op zondag 1 oktober staan op de locatie van de vroegere vismijn vijftien getalenteerde chefs klaar om je smaakpapillen te verwennen met de lekkerste viscreaties”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Je kunt er van 11 uur tot 22 uur proeven van hun gerechtjes, hun passie beleven en de verhalen achter onze lokale visvangst ontdekken.”

Voor wie zich vandaag nog wil onderdompelen in de wereld van de lokale vis: nog tot 19 uur kan je op de Vismarkt in Brugge terecht voor workshops en kookdemo’s van onder meer Zuid 55 en La Tâche.

The post Campagne ‘Visser tot Vork!’ op gang getrapt: “Visserij is van groot belang voor gastronomie en toerisme” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nachtelijke droneaanvallen zorgen voor schade in Rusland en Oekraïne – Moskou meldt verovering dorp in Donetsk

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »