Brugse politie reikte foute parkeerschijven uit aan nieuwe Bruggelingen

Niet alleen handelaars en verzekeringsmakelaars maar ook de Brugse politie heeft foute parkeerschijven uitgereikt. Dat bleek maandagavond tijdens de gemeenteraad.

De foute parkeerschijf die de Brugse politie uitreikte.

Raadsleden Karin Robert (Groen) en Nele Caus (N-VA) hekelden het feit dat recent parkeerwachters tal van automobilisten een bonnetje van 40 euro gaven, omdat ze een foute parkeerschijf op hun dashboard geplaatst hadden: “Zelfs de lokale politie heeft eerder dit jaar foute kaarten uitgereikt aan nieuwe Bruggelingen!”

Instructie

Volgens burgemeester Dirk De fauw hadden de parkeerwachters intern de instructie gekregen om na te gaan of alle parkeerschijven wel geldig waren: “Je komt de gekste exemplaren tegen. Ik roep alle handelaars op om die foute kaarten uit hun winkelrekken te halen.”

“Het schepencollege stelt al wie zich verweert tegen deze retributie vrij van betaling. We hebben de private firma maandag de opdracht gegeven om geen bonnetjes voor deze feiten meer uit te schrijven. Toch ten minste voor de schijven die min of meer aan het ministerieel besluit beantwoorden.”

Toeristen

Stefaan Sintobin (VB) repliceerde: “Onlangs moest een Fins echtpaar ook dat bonnetje betalen. Wat zul je doen met toeristen die ten onrechte een parkeerretributie kregen?”

The post Brugse politie reikte foute parkeerschijven uit aan nieuwe Bruggelingen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »