Bieke (26) en Jens (33) heropenen frituur De Zilverberg: “We willen uitgroeien tot eethuis”

Volgende week maandag 4 september heropent frituur De Zilverberg de deuren langs de Meensesteenweg in Roeselare. Bieke Vanneste (26) en Jens Ledoux (33) zijn er de nieuwe uitbaters. “We starten met frietjes en de traditionele frietgerechten, maar klanten zullen ook van kibbeling kunnen smullen.”

Frituur De Zilverberg was al enkele tientallen jaar een vaste waarde toen de zaak langs de Meensesteenweg enkele maanden geleden de deuren sloot. “Toen we zagen dat de frituur te huur stond, hebben we onmiddellijk geïnformeerd. Ik werkte in het verleden al in een frituur nabij het station in Torhout en runde samen met de ma van Bieke nog frituur De Kezelberg. Na een vijftal jaar in de transportsector gewerkt te hebben kriebelde het om een frituur te runnen”, aldus Jens Ledoux (33).

Ideale ligging

Hij wist zijn vriendin Bieke Vanneste te overtuigen om mee te stappen in het verhaal. “We zijn hier vroeger nog over de vloer geweest en wisten dus dat De Zilverberg een goed draaiende frituur was. De ligging, langs een drukke verbindingsweg, is ideaal”, zegt Bieke.

Het koppel hield zondagavond een proefbak voor vrienden. Volgende week maandag openen Bieke en Jens om 11.30 uur de deuren van Frituur De Zilverberg. “We kozen ervoor om op maandag te starten. Bieke heeft nog geen frituurervaring en we willen dus alles stap voor stap doen. Aanvankelijk serveren we frietjes en de traditionele frietgerechtjes. Bedoeling is om dat later misschien meer uit te groeien tot een eethuis waar ook andere bereide gerechten, schoteltjes of een halve kop op de menukaart staan”, aldus Jens.

Nieuw: kibbeling!

Het koppel durft bij de opstart wel uit te pakken met een hier niet zo gekende frituursnack. “Hier zal men kibbeling, een in Nederland erg populaire snack die bestaat uit vis, kunnen verkrijgen. We eten beiden heel erg graag frietjes, maar ook kibbeling vind ik persoonlijk erg lekker”, aldus Jens.

In aanloop naar de opening voerde het koppel serieuze opfrissingswerken door. “De zaak kreeg een nieuw laagje verf en we richtten ook een terras langs de achterzijde in”, zegt Bieke. In totaal zullen er zowel binnen als buiten een kleine vijftig gasten kunnen zitten. Voor de verschillende snacks werkt het koppel samen met Geert Steelandt, de oprichter van de frituur die ook De Zilverberg Food runt.

Frituur De Zilverberg zal telkens open zijn op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 14.30 uur en van 17.30 tot 21.30 uur en op zondagavond vanaf 17.30 uur. “Woensdag is onze sluitingsdag zodat we ook genoeg aandacht kunnen schenken aan ons zoontje Siebe.”

The post Bieke (26) en Jens (33) heropenen frituur De Zilverberg: “We willen uitgroeien tot eethuis” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Federale regering wordt geen minikabinet, maar volwaardige regering

Er komt een regering met volheid van bevoegdheden en dus geen minikabinet. Dat staat in de informateursnota van Bart De Wever. Nu hij verveld is tot preformateur gaan N-VA, CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés elkaar al in groep in de ogen kijken. Of nadien de onderhandelingen echt al beginnen, zal op 10 juli moeten blijken.

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »