Waaghalzen storten zich naar beneden tijdens De Geestige Koerse in Waregem: “Dit is de max”

De zondag van de Waregem Koerse Feesten telt er sinds vorig jaar een nieuw topevent bij. De Geestige Koerse lokt ook bij de tweede editie meer dan 1.000 toeschouwers naar De Geestige Put langs de Caseelstraat. Die smeren de keel, genieten van het zand onder hun voeten en supporteren voor een 70-tal waaghalzen die zich naar beneden storten.

De Geestige Koerse volgt het concept van het populaire tv-programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’, waarbij deelnemers met zelfgemaakte voertuigen een parcours dienden af te leggen, of dat toch probeerden. De organisatie van aqua- en adventurepark De Geestige Put werkt voor het tweede jaar op rij samen met Bakkerij Molly om een uitdagend drijvend tracé aan te leggen op de vijver langs de Caseelstraat.

Creatieve fiets

Zo’n 70 enthousiastelingen kropen zondagnamiddag op het platform van waar ze zich op hun creatieve fiets of ander transportmiddel naar beneden stortten. De bedoeling is om zo snel mogelijk de bel te doen beieren, die aan het eind hangt. Maar het gladde parcours en de obstakels maken dat niet evident.

Teletubbies

Joran Barra (20) uit Wakken en Waregemnaar Emiel Goemaere (19) vielen met hun tandem in het water. “Het is de eerste keer dat we deelnemen. Volgend jaar komen we zeker terug, dit is de max”, klinkt het bij de vrienden. Niet enkel de fietsen werden gedecoreerd, ook heel wat kandidaten dosten zich uit. Emiel en Joran kwamen verkleed als de Teletubbies. “We hebben zo ook al eens deelgenomen aan een gocart-race.”

Na de laatste poging vindt rond 18.30 uur de prijsuitreiking plaats. “Degene met de snelste tijd wint een viparrangement bij Zulte Waregem, ook de tweede en derde ontvangen een prijs”, vertelt mede-organisator Sebastien Vandeputte. “De deelnemer met de meest originele fiets keert ook niet met lege handen huiswaarts.”

Afterparty

Vorig jaar mocht de organisatie 1.200 bezoekers verwelkomen. “Dit jaar hebben we ruimte voor 1.500 man. We hebben het domein iets groter gemaakt en het podium verplaatst.” Na het avontuurlijke luik volgt een afterparty met onder meer Michiel Cnudde en Monsieur B.

The post Waaghalzen storten zich naar beneden tijdens De Geestige Koerse in Waregem: “Dit is de max” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hoeveel betaal je deze zomer voor een huurappartement aan zee? “Een volledige week hier is goedkoper dan 5 nachten Knokke”

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »