Spiere-Helkijn sluit kermis af met mosselfestijn

Twee weekends Spiere-Helkijn Kermis nadert het einde. Maandag wordt in Cafetarie Michelsberg afgesloten met mosselen a volonté.

Niets dan tevreden gezichten in Café La Belle Vue in Spiere waar een heerlijke barbecue op het menu staat op zondagmiddag. Zowat 100 dorpelingen kwamen samen om de twee weken durende kermis af te sluiten met een gezellig onderonsje. “We begonnen de feestelijkheden vorige week al met een grootste rommelmarkt die op heel veel belangstelling kon rekenen in Helkijn”, vertelt schepen en organisator Willy Glorieux.

Manege

“De gratis manege en treintje die door de straten van de rommelmarkt reden waren een succes voor de kinderen. De animaties en de Afrikaanse beleving konden op veel belangstelling rekenen. Het varkentje aan ‘spit bij Café Le Relais’ ontgoochelde niet. Ondertussen kon je ook terecht voor een drankje en een hapje aan de pop-upbar aan Café Les Bourleurs ten voordele van jeugdvoetbal Jong Helkijn. De wielerwedstrijd voor junioren op zondag zorgde voor 76 deelnemers. Aan de voetbalkantine waren muzikale optredens. Aansluitend was er een optreden aan café Le Relais. We sloten de avond af met een groot vuurwerk aan het gemeenteplein die 250 kijklustigen op de been bracht. Spiere-Helkijn leeft duidelijk”.

Wielerwedstrijd

“Vrijdag was er opnieuw een wielerwedstrijd voor elite, de 22ste Grote Kermisprijs Spiere”, gaat Roger Deldaele verder. “Ook hier een grote opkomst met 75 wielrenners. “De naar Spiere afgezakte toeschouwers kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Vandaag kwamen we met een honderdtal dorpsgenoten samen aan Café La Belle Vue om te genieten van een heerlijke barbecue. Gezellig bijpraten mocht natuurlijk niet ontbreken. Morgen sluiten we deze geslaagde editie van kermis Helkijn en Spiere af met mosselen a volonté in Cafetaria Michelberg aan de sporthal.”

Extra activiteit

“Misschien moeten volgend jaar ook op zaterdag iets inplannen het laatste weekend”, zegt Conny ten slotte. “Nu stond er een dag niets op het programma. Dit zal zeker besproken worden.” (ELD)

The post Spiere-Helkijn sluit kermis af met mosselfestijn is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor Oostendse moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »

Megan van ‘Temptation Island’ is opnieuw verliefd: “Ik dacht aanvankelijk dat hij de zoveelste playboy was”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »