Maaike Ryngaert loopt zondag een thuiswedstrijd Op EK in Menen:“De kers op al mooie taart”

Een van de deelnemers zondag in Menen is de Kortrijkse Maaike Ryngaert. De atlete van het Lentriac team plaatste zich vorige maand ook voor de Ironman van Hawaï.

In het Baskische Vitoria-Gasteiz plaatste Maaike Ryngaert zich in haar eerste volledige Ironman voor het WK in Hawaï. De verzekeringsmakelaar werd tweede in haar leeftijdsgroep, goed voor een rechtstreeks ticket naar de hoogmis van de triatlonsport. “Als je aan dit soort wedstrijden deelneemt, is het een stille droom om je te plaatsen voor de mooiste Ironman ter wereld”, glundert Maaike.

“Mijn eerste doel was de finish overschrijden. Dit lukte me na 10 u. 22. We waren met twaalf leden van de club afgezakt naar het Baskenland, wat het extra tof maakte. De sfeer was er optimaal. Dit is voor mij de kers op een al heel mooie taart deze zomer. In oktober ben ik dus op de afspraak in Hawaï. Iets wat ik daags na mijn kwalificatie al besliste.”

Open kampioenschap

“Maar eerst is er nog het EK in Menen dit weekend. Ik nam al aan alle edities deel, het is immers op een boogscheut van mijn woonplaats. Mijn inschrijving gebeurde al in februari. Nu past deze wedstrijd perfect in mijn planning om nog eens voluit te gaan. Voor eigen volk in een Belgisch tenue mogen lopen, dat is kicken. Deze organisatie is telkens tot in de puntjes geregeld. Het is niet toevallig dat hier een EK mag georganiseerd worden. Ik denk dat het een open kampioenschap wordt. Het blijft dus koffiedik kijken wie zal meestrijden voor de prijzen. Een gokje wagen, is dan ook moeilijk. Voor mezelf zijn er alvast nog puntjes van verbetering mogelijk. Maar daar werk ik aan met mijn trainer Frederik Van Lierde.”

Uitkijken naar Hawaï

“Wat ik verwacht van Hawaï? Ironman Kailua-Kona is dé ultieme droom van iedere triatleet, dé wedstrijd van het jaar. Dé hoogmis van de triatlonsport… Daar zou ik uiteraard een goede wedstrijd willen lopen.”

“Maar alles moet natuurlijk meezitten. Maar dit is ook een erg brutale wedstrijd: 3,8 kilometer zwemmen in zee, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen op een parcours dat allesbehalve vlak is, waar de temperatuur rond de 30°C draait, waar de luchtvochtigheid erg hoog is en waar een krachtige wind voortdurend vrij spel heeft. Maar ik wil toch iets Hawaïwaardig neerzetten”, aldus Maaike Ryngaert.

The post Maaike Ryngaert loopt zondag een thuiswedstrijd Op EK in Menen:“De kers op al mooie taart” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Warme William doet zijn intrede in de Sint-Amandusschool: “Een warm luisterend oor”

Op de speelplaats van de Sint-Amandusschool in de Karel van Manderstraat staat een nieuwe bank met het welluidende opschrift: ‘Zit je met iets, praat erover! Warme William luistert…’ Op die bank zit een vriendelijke, volumineuze, blauwe beer die je uitnodigt naast hem plaats te nemen. Het is Warme William. Zijn houding nodigt uit te vertellen wat er scheelt, hij biedt

Lees meer »

Flinke supercel trekt binnenkort regio Doornik binnen met zware neerslag, hagel en zware rukwinden – Beelden tonen hevig onweer in Halle

In de late namiddag en avond trekt een zware regen- en onweerszone van zuidwest naar noordoost. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

Folle et Fou kaapt een Europese titel moderne dans weg

In het Scheldetheater in Terneuzen vond het Europees kampioenschap dansen plaats. Als Belgisch kampioen moderne dans was de formatie MOMUS van de dansschool Folle et Fou van Meulebeke rechtstreeks geplaatst om hieraan deel te nemen.
The post Folle et Fou kaapt een Europese titel moderne dans weg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog twee uur hevig onweren – Boerderij brandt uit na mogelijke blikseminslag in Lippelo

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) in opspraak nadat hij seksfilmpje toont op partij-event: “Durf mezelf niet meer in de spiegel te kijken”

Uit getuigenissen van jongeren die een verkiezingsevenement van Open VLD hebben bijgewoond, blijkt dat de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD) hen ongevraagd een zelfgemaakt seksueel filmpje heeft getoond. De politicus geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt en zou ook zijn excuses hebben aangeboden.

Lees meer »