Grootmeesterwissel bij de Kuurnse Orde van de Ezel

De grootmeester van de Orde van de Ezel, Eddy Lafaut, neemt afstand van zijn rol. De grootmeesterstola werd doorgegeven aan de opvolger Carl Vereecke.

Sinds zondagmiddag heeft de Orde van de Ezel een nieuwe grootmeester. Tijdens een academische zitting die plaatsvond in de raadzaal van het gemeentehuis van Kuurne werd letterlijk de witte grootmeesterstola doorgegeven.

Na tien jaar van grootmeesterschap over de Orde van de Ezel werd afscheid genomen van Eddy Lafaut die op zijn beurt en onder het toeziend oog van heel wat member, ere-members, confraters en andere genodigden zijn witte stola doorgaf van zijn opvolger Carl Vereecke. Tijdens de grootmeesterwissel waren er onder meer toespraken van de ordedeken en tevens ook burgemeester Francis Benoit, grootmeester Eddy, zijn opvolger Carl en de regerende Koning Ezel Sire David de Tweede.

De Orde van de Ezel kent reeds een rijke geschiedenis en werd opgericht in 1975. Hun eerste grootmeester in functie was Albert Bossuyt, die echter snel overleed en opgevolgd werd in 1975 door wijlen Rudi Raes. De functie van grootmeester is niet gebonden aan een termijn,maar wel aan de leeftijd van 70 jaar, gezien de grootmeester dan emiriti wordt en er een nieuwe grootmeester dient te worden aangeduid. (BRU)

The post Grootmeesterwissel bij de Kuurnse Orde van de Ezel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »