Dries Van Langenhove speecht op omstreden en incidentarme IJzewake in Steenstrate bij Ieper

De 22ste IJzerwake heeft zondag een oproep gelanceerd tot de bewuste Vlaamse jeugd om te strijden tegen het verval van België en de EU.

De wake vond voor de 22ste keer plaats aan het standbeeld van de gebroeders Van Raemdonck in Steenstrate bij Ieper. Ondanks de heisa van de voorbije weken over het al dan niet doorgaan van de wake en de kameraadschapsavond waren er geen incidenten en zakten enkele duizenden mensen – volgens de organisatie 2.500 à 3.000 – af naar de weide.

Voor de IJzerwake moet de Vlaams jeugd zich wapenen met “de aloude christelijke moraal, met onwankelbare rechtsprincipes, met liefde voor gezin en traditie. Bewuste Vlaamse jeugd, red die andere jeugd die omgeven door perversiteit en permissiviteit voortstrompelt naar totale zinsverbijstering en zelfvernietiging. Bekeer die andere jeugd die, verlamd door de alomvattende autoriteitscrisis thuis, in het onderwijs, bij politie en gerecht, verdrinkt in een individualiteit en leegte”, klonk het.

Stasi en Gestapo

IJzerwake-voorzitter Wim De Wit en Van Langenhove haalden ook scherp uit naar de Ieperse burgemeester Emmily Talpe (Open VLD), die tevergeefs probeerde om zowel de wake als de kameraadschapsavond te verbieden. “Vandaag staan er ambtenaren op de weide om onze woorden te noteren in de traditie van de Stasi of de Gestapo”, sneerde De Wit. “U, stad leper, wil de democratie smoren, u zelf bent het fascistisch gevaar waartegen u beweert te strijden!”

Voor De Wit zit Vlaanderen geblokkeerd in een Franstalig veto, in een situatie “die ons jaar na jaar tot onnoemelijke transfers naar de Franstalige landsgedeelten blijft verplichten”.

Voor hem bieden de verkiezingen van 2024 een unieke kans voor Vlaanderen. Na 2024 komt België immers onvermijdelijk in een budgettaire crisis terecht. “De Vlaams-nationale partij die na de verkiezingen van 2024 zou weigeren om samen te werken met die andere Vlaams-nationale partij draagt een verpletterende verantwoordelijkheid. Ondanks het feit dat N-VA en Vlaams Belang electoraal, gedeeltelijk in dezelfde vijver vissen, dienen deze partijen verder te kijken dan het eigen grote gelijk en in te zetten op het creëren van een zo groot mogelijk draagvlak in de samenleving, ten einde een nog groter deel van de electorale taart binnen te halen. 1 + 1 moet meer dan 2 worden”, stelde Wim De Wit.

“Corrupte lakeien”

Dries Van Langenhove, oud-Kamerlid en lid van de Vlaams Belangfractie, richtte zich tot N-VA-voorzitter Bart De Wever: “Leg het eens uit aan al deze mensen hier, aan de miljoenen Vlamingen die al zovele jaren om verandering smeken, dat u ons land en ons volk liever de verdoemenis in laat rijden met corrupte lakeien van het Belgische regime zoals Conner Rousseau, Sammy Mahdi en Alexander De Croo, dan de hand te reiken naar Vlaams-nationalisten als Tom Van Grieken, Barbara Pas en Chris Janssens”.

Dries Van Langenhove riep ook op tot actie: “Onderneem actie. Ieder van ons kan een verschil maken, hoe klein of hoe groot dan ook. Ga sporten. Betaal cash. Koop lokaal. Sticht een gezin. Word actief op sociale media. Steun nationalistische activisten. Stem Vlaams. Overtuig iedereen in uw omgeving. Ga bij uw lokale nationalistische organisatie. Stop met pornokijken en netflixen. Kom buiten. Eer uw voorouders, en zeker diegene die nog leven. Draag zorg voor elkaar. Draag zorg voor uzelf. Wees de beste versie van uzelf, want alleen zo kunnen we samen ons volk weer een toekomst geven”, zei hij.

The post Dries Van Langenhove speecht op omstreden en incidentarme IJzewake in Steenstrate bij Ieper is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Herkent u hem nog? Ook getransformeerde Mesut Özil doet duit in zakje in rel rond Turkse held Demiral, die schorsing dreigt op te lopen

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden. En opvallend: ook ex-topvoetballer Mesut Özil doet z’n duit in het zakje –

Lees meer »

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Camilla wordt distelkoningin, Frederik en Mary doen het traditioneel in Groenland

De Britse koningin Camilla heeft de hoogste onderscheiding in Schotland gekregen. Ze is nu… de distelkoningin. De Deense koningin Mary maakte een verre reis met koning Frederik, maar ze bleven daarbij toch binnen hun koninkrijk. En koningin Máxima trok naar een gemeente waar ze de vlucht van inwoners proberen te stoppen. Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »