Driemaster ‘Stad Amsterdam’ trekt op wereldreis, maar doet eerst nog de haven van Oostende aan

De voorbije dagen voer een driemaster de haven van Oostende in en uit en dat zorgde voor heel wat bekijks. Het gaat om de Stad Amsterdam en zoals de naam doet vermoeden, vaart het schip onder Nederlandse vlag. Oostende is de eerste stad waar het schip aanmeert alvorens te vertrekken op wereldreis met een heel mooie boodschap.

Mooie taferelen in de haven van Oostende. De Stad Amsterdam, met dertig bemanningsleden aan boord, voer donderdag voor het eerst de Oostendse haven binnen en blijft er nog tot en met dinsdag. Het idee om het te bouwen, ontstond in 1995 in het hoofd van Frits Goldschmeding, oprichter van Randstad. Het is een kopie van het koopvaardijschip De Amsterdam uit 1854. Het werd gemaakt aan de hand van oude bouwtekeningen van negentiende-eeuwse klippers. In 2000 was het 76 meter lange schip uiteindelijk klaar.

31 zeilen

De clipper is 76 meter lang en beschikt over 31 zeilen met een totale oppervlakte van 2.200 vierkante meter. Het vaart als passagiersschip onder de Nederlandse vlag. Aan boord zijn veertien luxehutten en een ruime eetzaal. Het schip kan geboekt worden voor luxecruises en bedrijfsevenementen. Die laatste is waarvoor het schip in Oostende is. Hoofdsponsor Randstad liet het immers naar Oostende komen, voor het schip vertrekt op een twee jaar durende wereldreis.

Wereldsteden

Tijdens die wereldreis wil het schip en daarmee Randstad bijdragen aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren, door mogelijkheden te creëren om mee te varen aan boord. Tijdens haar reis bezoekt het schip steden als Tokio, Shanghai, Sydney, Mumbai, Kaapstad, New York en Londen. Maar eerst Oostende dus. Dinsdag vaart het schip de haven van Oostende uit om haar lange reis om de wereld in te zetten.

The post Driemaster ‘Stad Amsterdam’ trekt op wereldreis, maar doet eerst nog de haven van Oostende aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »