Doek valt na meer dan 40 jaar voor toneelkring De Klisse in Bredene

Het is nu officieel: “Viva Minerva”, een komedie over het reilen en zeilen bij een vrije radio, is het allerlaatste stuk van toneelkring De Klisse geworden. Het wegvallen van enkele bestuursleden en spelers maar ook de vruchteloze zoektocht naar nieuw talent is De Klisse fataal geworden.

Met De Klisse verliest Bredene zijn oudste toneelkring. Meer dan 40 jaar bracht de kring jaarlijks minstens een stuk op de planken, eerst op die van Cruysduyne, later op die van MEC Staf Versluys.

Ooit een ruime spelerskern

De kring beschikte ooit over een ruime kern aan spelers, die met graagte alle genres speelden en zo het Bredense publiek meermaals een prachtige toneelavond bezorgden. Jos Stubbe, Erwin Poppe (beiden intussen overleden), Chris De Zaeytijdt, Luc Van Canneyt, Erik Poppe,… ze werden stuk voor een begrip bij toneelminnend Bredene.

“Corona heeft ons parten gespeeld -uiteindelijk konden we bijna 3 jaar lang geen nieuw stuk opvoeren- maar ook het tekort aan nieuwe, jonge talenten was nefast voor onze kring”, vertrouwde Rita Beuselinck, echtgenote van oud-voorzitter Oswald Degrande en zelf jarenlang van dichtbij betrokken bij de kring, toe.

Jeugdig talent

“Voor ons laatste stuk konden we rekenen op jong talent Maryse Remmerie. Maar Marysse studeert intussen verder en vindt geen tijd meer voor toneelspelen. Zo zijn er natuurlijk wat meer jongeren, die het eens proberen maar dn moeten afhaken.

Wegvallen trouwe leden

Onze spelerskern was intussen ook dermate klein geworden dat we telkens weer op zoek moesten naar gastspelers. Voor ons laatste stuk moest regisseur Gwen Deprez zelfs het script herschrijven en een rol, normaal gespeeld door een jonge acteur, aanpassen naar een oudere speler.”

Het wegvallen van trouwe (bestuurs)leden als Erwin Poppe en Jos Stubbe en het uitblijven van versterking voor het bestuur deed de resterende leden besluiten dat het mooi geweest was. In Bredene blijven hierdoor nog twee toneelkringen over: Boontje en De Coulisse.

The post Doek valt na meer dan 40 jaar voor toneelkring De Klisse in Bredene is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »