CD&V Kortrijk gaat voor vernieuwing: Sien Vandevelde vervangt Carol Leleu

Na bijna twaalf jaar het beste van zichzelf te geven voor alle Kortrijkzanen neemt Carol Leleu afscheid van de Kortrijke gemeenteraad. Met Sien Vandevelde als vervangster trekt cd&v Kortrijk volop de kaart van vernieuwing.

“Carol Leleu (CD&V), dochter van ere-schepen Guy Leleu, heeft haar pluimen in de politiek reeds dik verdiend”, klinkt het bij de partij. “Haar werk als gemeenteraadslid deed ze steeds plichtbewust en met een groot hart voor de medemens. Kortrijkzanen, en vooral de inwoners van de wijk Lange Munte, konden steeds op haar rekenen om grote of kleine problemen aan te kaarten bij het stadsbestuur.”

Te druk

Nu ze pedagogisch coördinator in de Lage Kouter is én dit bovendien combineert met haar gezin en een opleiding management in de zorg, is de opdracht van gemeenteraadslid daarbovenop te zwaar geworden. “Carol is niet iemand die half werk wil leveren en staat daarom haar plaats af aan Sien Vandevelde. Als dochter van voormalig OCMW-voorzitter Franceska Verhenne, kent Sien als geen ander het reilen en zeilen van de Kortrijkse politiek.”

Jong CD&V

Sien is blij dat ze nu, naast haar mandaat als Nationaal JONG CD&V-voorzitter, haar ook volop kan smijten voor het lokale niveau. “De goesting is alvast ongelooflijk groot. Carol focuste zich binnen de Kortrijkse gemeenteraad voornamelijk op de thema’s mobiliteit en zorg. Twee thema’s die Sien verder zal opnemen, al zal ze ook bijzondere aandacht hebben voor een leefbare stad voor de Kortrijkse jeugd en de jonge gezinnen. Sien wordt met deze aanstelling het jongste gemeenteraadslid van deze legislatuur.”

The post CD&V Kortrijk gaat voor vernieuwing: Sien Vandevelde vervangt Carol Leleu is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Keniaanse president schuift hogere belastingen van de baan na dodelijk protest

Het dodental na de uit de hand gelopen antiregeringsbetogingen in Kenia is opgelopen tot 22. Dat laat de voorzitter van de officiële Keniaanse mensenrechtencommissie weten. Er worden ook nog tientallen slachtoffers met schotwonden behandeld, meer dan 50 manifestanten werden gearresteerd. Als gevolg van het geweld trekt president William Ruto zijn plan om de belastingen te verhogen weer in.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »