Benefiet in Ooigem voor zieke Odalyo (16 maanden) is succes over de hele lijn

“Fe-no-me-naal”, ook na ruim 24 uur in de weer te zijn had Viviane Cecat, één van de initiatiefnemers van de benefiet voor Odalyo, nog adem genoeg om haar bewondering uit te spreken. De activiteiten voor het kindje bij wie tumoren achter beide oogjes werden vastgesteld, waren een schot in de roos.

Het was gemeenteraadslid Rik Buyse die met het doorknippen van het lintje de 24-uursmarathon voor Odalyo op gang bracht. Van toen af werd nonstop aan spinning, darts en plaatjes draaien gedaan. “Een prachtige organisatie”, merkte het raadslid op. “Je ziet dat op momenten dat het nodig is, een gemeenschap nog aan elkaar hangt. Ooigem is duidelijk een solidaire gemeente. Hopelijk levert de actie veel geld op voor het gezin van Dilayla Vital de Matos en Reinilde Logier.”

Tumoren achter de ogen

Het geld is bestemd voor Odalyo (16 maanden). Tijdens een routine-onderzoek werden bij het kindje tumoren achter beide oogjes vastgesteld. Niet alleen is het gezin nu geconfronteerd met de bestrijding van die tumoren, het jongetje moet ook blind door het leven en dat vergt heel veel aanpassingen voor het gezin. Vandaar dat in Ooigem, van waar mama Dilayla afkomstig is, zich achter de benefiet schraagde.

Darts

Effectief de volle 24 uren lang – het startschot weerklonk zaterdag om klokslag 12 uur ’s middags – waren mensen aan het spinnen, darten en bleef dj Wodka plaatjes draaien. Ook de mama’s van Odalyo, Dilayla Vital de Matos en Reinilde Logier namen gretig aan de activiteiten deel. Tijdens het dartn viel al meteen hun talent op. “Soms tijdens de pauzes op het werk spelen we dit en ook thuis hangt een dartsbord”, verklaarden de mama’s.

Solidariteit

Ze waren duidelijk in de wolken met zoveel solidariteit. “Dit doet deugd. Iedereen die hier aanwezig is helpt mee of neemt deel uit vrije wil. De organisatie zit ook heel mooi in elkaar. Ook op sociaal vlak betekent dit veel voor ons. We hebben door de zorgen rond Odalyo nog weinig sociaal contact momenteel. Gelukkig wordt dat hier voor een flink deel goed gemaakt. We zien hier iedereen die we graag zien en kennen.”

Optredens

Ook Viviane Cecat, uitbaatster van café De Klokke en drijvende kracht achter het gebeuren, is content. “En het is nog niet gedaan”, zei ze zondagmiddag nadat ze al véél langer in de weer was. “Er zijn nog optredens en later volgt nog een spaghetti-avond. Ook voetbaltruitjes willen we veilen ten voordele van Odalyo.” Pas na de laatste activiteit wordt de balans opgemaakt en de cheque overgemaakt. In afwachting blijft Ooigem de kleine Odalyo onverminderd in het hart sluiten. (MI)

The post Benefiet in Ooigem voor zieke Odalyo (16 maanden) is succes over de hele lijn is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »