8020Oostkamp gaat als 8020Blauw naar de verkiezingen: “We geloven sterk in een duidelijke visie met impact”

Met een nieuwe naam en een nieuwe lijsttrekker wil 8020Oostkamp als een lokaal project voor vooruitgang en betrokkenheid naar de kiezer gaan met de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar.

De nieuwe naam van de Blauwe familie in Oostkamp in de aanloop naar de verkiezingen volgend jaar is 8020Blauw geworden. “We kiezen voor deze korte en krachtige naam als symbool voor onze vastberadenheid en omdat we sterk geloven in een duidelijke visie met impact. Impact op die zaken die ertoe doen en die het verschil maken voor onze inwoners: veiligheid, jeugd, ondernemerschap en inspraak.”

“Dat we 8020 in onze naam gebruiken is traditie bij ons, het staat voor de verbondenheid in onze gemeente en haar inwoners. Blauw staat voor ons streven naar vertrouwen, stabiliteit en verantwoordelijkheid, maar verwijst ook naar onze liberale grondslag” aldus voorzitter Kristof Van Hoye.

Lijstrekker

Tijdens dezelfde persconferentie werd Kristof Van Hoye (38) voorgesteld als lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Hij studeerde af als is bio-ingenieur en is werkzaam als Project Manager circulaire economie. Hij woont samen met partner Annelies Chapelle (35) en is de papa van Felix (11), Rafael (10) en Roxanne (7). Sinds 2019 is hij voorzitter van de Oostkampse liberalen, alsook bestuurslid van VIEF Groot Oostkamp, Jong VLD ZOT en actief in de ouderraad VBS Sint-Pieter.

“Kristof doet aan politiek met passie en inzet,” voegt Ere-gemeenteraadslid en ondervoorzitter Filip Beernaert eraan toe. “Zijn gedrevenheid valt ook op buiten onze gemeente op. Zo is hij verkozen tot regio-ondervoorzitter bij Open VLD. Met Kristof hebben we iemand die vanuit samenwerking wil werken aan een mooi Oostkamp voor iedereen.” “Ik ben fier dat ik samen met ons sterk team de weg naar oktober 2024 mag voorbereiden,” besluit de lijstrekker. Voor de verder invulling van de lijst van 8020Blauw is het wachten tot de 4de editie van het Blue dinner eind september. (Geert Stubbe)

The post 8020Oostkamp gaat als 8020Blauw naar de verkiezingen: “We geloven sterk in een duidelijke visie met impact” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »