Welsford verslaat Kooij en Philipsen in millimetersprint, Wellens blijft leider in Renewi Tour

Niet Jasper Philipsen, Tim Merlier, Arnaud De Lie of Thibau Nys, maar de Australiër Sam Welfsford – de renner met de breedste dijen van het peloton – won in Peer de massasprint in de Renewi Tour. Met nog één heuvelrit te gaan, lijkt de eindzege Tim Wellens niet meer te kunnen ontsnappen: “In theorie wordt het zondag heel moeilijk om het verschil te maken.”

Meer krantenkoppen in België

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »