Vrijwilligers stomen praalwagens voor Blankenbergse corso klaar: “Zal een grote voldoening geven als ik onze wagen zie voorbijrijden”

Vandaag, zaterdag, prikken tientallen vrijwilligers honderdduizenden dahlia’s op de negentien praalwagens die morgen opnieuw voor een bijzonder kleurrijke corso zullen zorgen in Blankenberge. Onder hen Suzanne Fransoo (80) die de clownsmuts van de wagen ‘Le Grand Chapiteau’ in een paars kleurtje stopt.

De bloemen werden droog geplukt in het Nederlandse Zundert en arriveerden donderdagnacht in de badstad. Vrijdagmorgen werd meteen gestart met de verdeling over de verschillende loodsen waar de opbouw plaatsheeft. Ook Patrick Daems (51) is met zijn groep Klein Zundertse Heikant present. “Onze wagen ‘Freeland Festival’ telt ruim 70.000 dahlia’s. We zullen er met 30 mensen toch wel enkele uren mee bezig zijn. In Zundert groeien we als kind op met het corso. We kweken de bloemen zelf en het samen bouwen creëert een hechte band tussen ons.”

Afsluiter hoogseizoen

Peter Vandaele (58) werkt ondertussen al 32 jaar bij de groendienst in Blankenberge. “We leven ieder jaar naar de corso toe als afsluiter van het hoogseizoen. Ik neem de decoratie van twee tractoren, het toeristisch treintje en enkele oldtimers voor mijn rekening. De bloemen komen toe in bulk en ik stel zelf de bloemstukken samen. Het zijn onder meer rozen, lelies en gladiolen. Het blijft een uitdaging omdat het elk jaar anders is.”

Voor de Blankenbergse Suzanne Fransoo heeft het corso een bijzondere betekenis want haar zoon is Wim De Clerck, die verantwoordelijk is voor de stadswagen. Het is dan ook niet toevallig dat ze dahlia’s prikt op een onderdeel van die wagen. Ze wordt daarin bijgestaan door Jan Baert (71) die ook een thuiswedstrijd speelt. “Er waren blijkbaar last minute nog helpende handen nodig en wij springen bij. We zijn vrijdag om 14 uur begonnen en vanmorgen om 9 uur waren we hier terug. We schieten goed op met de werkzaamheden. Als ik morgen de stadswagen zie voorbijrijden, zal dat een grote voldoening geven.” (FVDB)

Nieuwsgierigen kunnen vandaag tot 19 uur een kijkje gaan nemen naar de opbouw. Er vertrekt een shuttletreintje vanop het Koning Leopold III-plein naar de loodsen. Meer info op www.visit-blankenberge.be/doe-de-corsotour.

The post Vrijwilligers stomen praalwagens voor Blankenbergse corso klaar: “Zal een grote voldoening geven als ik onze wagen zie voorbijrijden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »