Volkstoeloop in korte broek met frigobox blijft uit in Knokke-Heist

Het moest een volkstoeloop van jewelste worden, het werd eerder een leuke uitstap. Nadat meer dan 40.000 mensen hadden aangegeven richting Knokke te trekken met hun frigobox, bleef het zaterdagnamiddag in de straten van de mondaine badstad erg rustig. “Die dames hun uitspraken werden volledig uit context getrokken”, klinkt het geamuseerd bij enkele handelaars.

Een videofragment van enkele seconden, die voor een ware online tsunami heeft gezorgd. Nadat Nederlandse journalisten 2 dames uit Knokke hadden geïnterviewd, klonk het dat korte broeken en frigoboxen in ‘hun’ Knokke geen plaats hadden. Het resultaat liet niet lang op zich wachten: op sociale media werd opgeroepen om massaal richting strand te trekken, in korte broek en met frigobox in de hand.

Niet minder dan 47.000 mensen gaven te kennen aanwezig te zijn, een resultaat dat zelfs de politie en burgemeester in hoogste staat van paraatheid brachten. Extra personeel werd opgetrommeld en Knokke werd heel even de meest gecontroleerde gemeente van het land.

Weinig frigoboxen

De realiteit bleek van een volledig andere orde want in de straten van Knokke heerste zaterdag een gezapige sfeer, met de occasionele frigobox zichtbaar. “Ik heb hier nog een appartement maar woon ondertussen al een eindje in het buitenland”, lacht Cedric Vandeputte (41). Samen met zijn Nederlandse kameraad Robin Dereus (31) daagde ook hij op in Knokke met een frigobox in de hand. “Ah ja, dat zijn dames die spraken namens iedereen, maar niemand vroeg de mening van die ‘iedereen’. Ik voelde me helemaal niet aangesproken en heb ook nog nooit drama gemaakt over het feit dat hier korte broeken in het straatbeeld verschenen. Er zijn heus andere zaken in de wereld waarover we ons druk kunnen maken, shorts in Knokke behoren daar niet toe. Alle, pakt u een pintje en santé!”

Het is een mening die in café Monico wordt gedeeld. “Knokke was heel even wereldnieuws en waarom?” Cafébazin Wilma gniffelt wanneer de online hetze naar boven wordt gehaald. “De woorden van die twee dames zijn volledig uit context gehaald door die journalisten van de Nederlandse kranten. Ze wilden gewoon zeggen dat de tijden zijn veranderd. Vroeger was het hier rustig vertoeven en had je inderdaad een soort van zekerheid in Knokke. Ik zit hier al meer dan 40 jaar achter de toog en heb het zelf allemaal zien veranderen. Niemand ligt wakker van een frigobox of een short maar op een bepaald moment kwamen mensen van over de gehele wereld hier, vaak zelfs in niets meer dan een zwemslip, het varken afgeven. Het is niet omdat je met geld gooit, dat je daarom alle fatsoen moet gaan vergeten. Dat is wat die dames wilden zeggen maar de video is erg kort door de bocht gemonteerd geweest.”

Actie bij de bakker

Bakker Christophe Vlamynck lanceerde eerder deze week een ludieke actie. Iedereen die in short en met frigobox in zijn winkel verscheen, kreeg een cadeau. “Al moet ik toegeven dat het geen stormloop is geweest”, lacht de bakker. “Meer nog, het gros van de mensen die zijn langsgekomen met een frigobox, zijn mensen van Knokke zelf. Die voelen zich allemaal niet betrokken met die uitspraken van die dames en beschikken over een nodige dosis zelfhumor. Mensen zijn hier welkom, ongeacht hun kledij, zolang ze hun manieren houden.”

The post Volkstoeloop in korte broek met frigobox blijft uit in Knokke-Heist is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »