Verstrooidheid of flauwe grappenmaker aan het werk? Ook op het strand van Oostende mag je voortaan nog maar 30 kilometer per uur rijden

Ook op het strand geldt er tegenwoordig een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur, net zoals dat in de hele stad het geval is. Dat is toch wat een verkeersbord tussen de Gaanderijen en het Kursaal in Oostende doet vermoeden. “Hier was een creatieve grappenmaker aan het werk”, zegt het stadsbestuur.

Wandelaars keken vrijdagmorgen vreemd op toen ze op het strand boven het bord met de info rond het baden in zee, een verkeersbord opmerkten die op een wel heel vreemde locatie hing. Het gaat om een bord die een zone 30 aankondigt. Vreemd, want op het strand is met de auto rijden tot op vandaag nog steeds niet toegelaten en dus zijn dergelijke verkeersborden daar ook niet op hun plaats.

Creatieve grappenmaker

Voldoende reden dus om het stadsbestuur van Oostende om uitleg te vragen. Al blijkt er geen verklaring voor te zijn. “Er moet een creatieve grappenmaker aan het werk geweest zijn”, zegt bevoegd schepen, Björn Anseeuw (N-VA). “Dat bord hoort daar inderdaad niet. Of het niet om een vergissing kan gaan? Dat lijkt me sterk. Hoe dan ook is rijden op het strand voor alle duidelijkheid niet toegelaten. Ik heb ondertussen de dienst Openbaar Domein opdracht gegeven om het bord weg te halen.”

Er komt dus geen uitbreiding van de zone 30 in Oostende. Wie dus de ambitie had om met de auto over het strand richting zijn of haar bestemming te rijden, is eraan voor de moeite. Op 1 september 2022 werd in de hele badstad een zone 30 ingevoerd, met uitzondering van de invalswegen. De persoon die ook het strand van een dergelijk bord heeft voorzien, maakte er alvast zijn of haar werk van. Het bord ‘zone 30’ werd zorgvuldig vastgemaakt zoals de stadsdiensten dat gewoonlijk doen.

The post Verstrooidheid of flauwe grappenmaker aan het werk? Ook op het strand van Oostende mag je voortaan nog maar 30 kilometer per uur rijden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Voor het leven getekend en nog heel lang revalideren: stagiair Joe (37) die door chef Nick Bril werd overreden, mag ziekenhuis verlaten

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven, waar hij beenprotheses zal krijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »