Thuiszorgwinkel Goed in Diksmuide sluit binnenkort de deuren: “Locatie van deze winkel was niet optimaal”

Thuiszorgwinkel Goed langs de IJzerlaan in Diksmuide sluit vanaf 1 oktober de deuren. De zorgretailer verwijst klanten door naar andere vestigingen in de buurt en haar webshop. Maar er is ook een Diksmuids alternatief.

Zorgretailer Goed is gelieerd aan de CM, de christelijke mutualiteit. In de jaren 2019-2021 schreef het bedrijf rode cijfers in de boeken. Er is sprake van een verlies van 37,4 miljoen euro in totaal in die periode. Eerder dit jaar raakte bekend dat tien tot twintig verlieslatende zorgwinkels van Goed dreigden de deuren te moeten sluiten. Nu blijkt de Diksmuidse vestiging er één van te zijn.

Locatie als reden

Goed heeft de sluiting van de thuiszorgwinkel bevestigd, maar haalt de locatie en niet de rentabiliteit aan als reden voor de sluiting. “De thuiszorgwinkel in Diksmuide werd geëvalueerd in het kader van het toekomstplan, waarbij bleek dat de locatie van deze winkel niet optimaal was”, zegt Mieke Desanghere van Goed.

“Om onze klanten van dienst te blijven, verwijzen we graag naar onze 37 winkels verspreid over heel Vlaanderen. Deze vestigingen, gelegen in naburige steden zoals Ieper, Roeselare en Veurne, bieden minstens hetzelfde assortiment als de Goed thuiszorgwinkel in Diksmuide. Onze toegewijde thuiszorgmedewerkers en klantenservice staan klaar om te helpen bij het vinden van de dichtstbijzijnde winkel voor elke klant.”

Online

Daarnaast verwijst Goed haar klanten door naar de webshop. Klanten die met online winkelen niet vertrouwd zijn, verwijst de zorgretailer dan weer door naar de klantenservice voor ondersteuning. “We begrijpen dat de verandering wat aanpassing vraagt, maar zijn vastbesloten dat we onze klanten de beste zorg blijven bieden, zelfs na de sluiting van onze winkel in Diksmuide. Bovendien bieden we ook alternatieve mogelijkheden aan, zoals het leveren van producten aan huis”, klinkt het.

Alternatief

Met de zelfstandige zaak Mobiel Kwestie in Diksmuide is er een mogelijk alternatief. Het bedrijf is gespecialiseerd in mobiliteits-, medisch & orthopedische hulpmiddelen. Zo voorzien ze onder andere in rollators en rolstoelen. “De sluiting van Goed thuiszorgwinkel is natuurlijk een spijtige zaak”, reageert schepen van Sociale Zaken Katleen Winne (Idee Diksmuide).

“Maar ik denk dat die zaakvoerder dynamisch genoeg is om het gat eventueel op te vullen. En voor bijvoorbeeld incontinentiemateriaal en dergelijke kan men nog steeds terecht bij de apotheker. Ik denk niet dat dit een groot probleem zal worden. Mocht dit wel het geval zijn, kunnen we eventueel kijken om mensen die niet digitaal vaardig zijn in het Sociaal Huis te helpen met dingen te bestellen. Maar we moeten dan natuurlijk wel zien dat we geen zaak bevoordelen. Voor mensen die echt geen weg kunnen zijn er ook nog mantelzorgers om hen online te helpen bestellen.” (DM)

The post Thuiszorgwinkel Goed in Diksmuide sluit binnenkort de deuren: “Locatie van deze winkel was niet optimaal” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

LIVE TOUR. “Leuk dat hij volle gas gaat”: Pogacar houdt van aanpak Evenepoel en komt terug op tactiek Vingegaard

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard deze voormiddag terug op de kritiek. Remco Evenepoel en Tadej Pogacar spraken zonet ook met de pers en ging het over de defensieve houding van Vingegaard. Pogacar: “Hij kijkt enkel naar mij. Toen Remco aanging trok hij

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord met kruisboog op vrouw en twee dochters van BBC-presentator

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om het gezin van een van haar presentatoren, John Hunt (58), meer bepaald zijn echtgenote Carol (61) en twee van hun drie dochters, Hannah (28) en Louise (25). Ze

Lees meer »

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

BWANA vervangt Mayorga; switch op vrijdag in line-up op Bosmolens Ommegang

In de programmatie voor de openingsavond van Bos Ommegang moest noodgedwongen een switch gemaakt worden. De beloftevolle band Mayorga moest afzeggen en wordt vervangen door BWANA, het al even beloftevolle project rond Friedel Dufait, op amper 19-jarige leftijd winnaar van De Nieuwe Lichting 2024 van StuBru.
The post BWANA vervangt Mayorga; switch op vrijdag in line-up op Bosmolens Ommegang

Lees meer »

Elk weekend belanden drie stomdronken tieners op Antwerpse spoed

De spoeddiensten in Antwerpen zien elk weekend drie stomdronken tieners. Ze hebben meestal meer dan tien glazen bier, wijn of sterke drank op. Sinds enkele maanden kunnen ze terecht bij de eerste alcoholkliniek of ‘alcoholpoli’ van het land. Acht jongeren volgen er al een traject. “Het ‘golden hour’ of eerste uur na het ontwaken is cruciaal.”

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (21u). Dortmund kleurt nu al oranje, Duitse politie verwacht recorddrukte bij Nederlandse fanwalk

Vanavond maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »