Rollie’s Rollofeesten met grootste springkastelenfestival van het land en grootste kruiswoordraadsel ter wereld

Dit weekend, vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus, vindt de 46ste editie van de Rollie’s Rollofeesten plaats in Rollegem. Het jaarlijks dorpsfeest brengt gratis beleving voor jong en oud. “Het is een feest voor iedereen. In de eerste plaats voor Rollegemnaren, maar ook voor mensen uit Groot Kortrijk en verder. Elk jaar verwelkomen we zo’n 1.500 bezoekers”, zegt nieuwe voorzitter Olivier Tombeur (35).

“Voor het tweede jaar op rij verwelkomen we The Big Bounce, het grootste springkastelenfestival van het land.”

Na de stortbui op donderdagavond was de overkapping van de tent ingestort, gelukkig kon die snel hersteld worden en werden gisterenavond de feesten officieel geopend. Als eerste optreden de Oost-Europese Balkanmuziek van Miljan Trio, gevolgd door coverband Hard 2 Handle en als afsluit dj Pulle. “Dit jaar bestaat het programma uit een variatie van muziekoptredens, straatacts en kinderanimatie.

Zaterdagnamiddag staat in het teken van de kinderen. Voor het tweede jaar op rij verwelkomen we The Big Bounce, het grootste springkastelenfestival van het land. Ze brengen verschillende gethematiseerde springkastelen mee, voor alle leeftijden. Er is een kids dj en Bodyshake organiseert een dansinitiatie om 17 uur. Daarnaast zijn er heel het weekend kermiskramen en foodtrucks”, aldus Olivier.

Bekende Gentse travestieshow

Nog tot 17 uur speelt de 20-koppige Groeninghe Bigband Kortrijk. Les Folles de Gand, de bekende Gentse travestieshow, viert haar 25-jarig bestaan en staat voor de 25ste keer om 17.30 uur op het podium van Rollie’s Rollofeesten. “Dat wordt enorm gesmaakt en trekt veel volk. Het is een optreden met de nodige toeters en bellen, pluimen en kostuums. Gegarandeerd veel ambiance en interactie met publiek. Later op de avond volgen zanger en accordeonist Thomas Julian, de poprock coverband Strawberry Jam en sluiten we af met dj-sets van dj Chargebuzze en niemand minder dan Michiel Cnudde.” Naast de muziekoptredens zijn er nog tal van andere activiteiten zoals een straatact van enkele lokale verenigingen.

Wereldrecordpoging kruiswoordraadsels

Op zaterdagnamiddag is er ook een wereldrecordpoging van Jean-Pierre Hoorens, gewezen voorzitter van de Rollofeesten. Hij startte in de jaren 80 met het samenstellen van zelfgemaakte kruiswoordraadsels. Tientallen jaren later heeft Jean-Pierre al zijn kruiswoordraadsels verwerkt in één groot geheel met als resultaat een kruiswoordraadsel van 30 meter lang. “Voor de allereerste keer stelt Jean-Pierre zijn huzarenstukje voor aan het grote publiek. Een aanvraag tot erkenning als wereldrecord werd reeds ingediend bij Guinness World Records”, vertelt Olivier.

The post Rollie’s Rollofeesten met grootste springkastelenfestival van het land en grootste kruiswoordraadsel ter wereld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »