Onweer teistert Mekka: bedevaarders meegesleurd door rukwinden

Hevig onweer teisterde deze week het islamitische bedevaartsoord Mekka in Saudi-Arabië. Op beelden is te zien hoe bedevaarders en medewerkers meegesleurd worden door rukwinden in de buurt van de Grote Moskee. Ook werd de bekende Abraj Al Bait-toren getroffen door een blikseminslag. De overheid van Saudi-Arabië meldde al dat er geen slachtoffers zijn gevallen, maar de bedevaarders zullen hun reis naar Mekka niet snel vergeten.

Meer krantenkoppen in België

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

Zesdes VBS De Watermolen met gepensioneerde juf Marijke op de foto

Sportleerkracht Marijke Pattijn gaat bij vbs De Watermolen met pensioen en werd zopas uitgewuifd. Dat vonden de 45 leerlingen van de zesde leerjaren een ideale gelegenheid om met z’n allen met haar op de foto te gaan. Ze hadden daarvoor een extra reden. Met het oog op de diploma-uitreiking mochten allen een Droomfabriekwens uiten. De
The post Zesdes VBS

Lees meer »

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »