Mario kan eindelijk stamgasten bedanken

Met een feest in Zaal D’Havé heeft Mario Hautekeete (50), zaakvoerder van het voormalige café Seven Seas, afscheid genomen van zijn stamgasten. “Normaal gezien stond mijn afscheidsfeest gepland voor eind juni 2020, maar de coronapandemie stak er een stokje voor. Ik besloot mijn afscheid dan maar te combineren met het feest voor mijn vijftigste verjaardag.”

27 jaar lang was snooker- en biljartcafé Seven Seas in de Bogaardestraat een vaste waarde in het Maldegemse horecaleven. Tal van clubs en verenigingen hadden er hun stek.

“Seven Seas opende de deuren op 16 augustus 1993”, blikt Mario terug. “De inspiratie voor de naam van mijn zaak haalde ik bij een bar in Lloret de Mar, waar ik kort daarvoor met vrienden op reis was geweest. Van bij het begin gingen de zaken goed en algauw had ik een goed draaiend snooker- en biljartcafé, waar veel volk over de vloer kwam.”

Doordat aan het begin van de coronapandemie op 13 maart 2020 de horeca de deuren moest sluiten, kon Mario’s afscheidsfeest eind juni 2020 niet plaatsvinden. “Op een bepaalde manier kon ik tijdens de coronaperiode het einde van mijn horecacarrière een plaats geven”, aldus Mario, die sinds juli 2020 aan de slag is bij Dumaplast op het Maldegemse industrieterrein. “Dus heimwee naar het horecaleven heb ik niet.”

Frikandellen

“Maar toch vond ik het belangrijk om nog een afscheidsfeest te organiseren en samen met mijn stamgasten terug te blikken op de mooie jaren die ik in Seven Seas heb beleefd.”

“Een evenement waaraan ik nog vaak met veel plezier terugdenk, is de ‘Frikandelleneetwedstrijd’, die verschillende keren in mijn zaak werd georganiseerd. Ongelooflijk hoeveel volk die hilarische eetwedstrijd op de been bracht!”, besluit Mario glimlachend. (MIWI)

The post Mario kan eindelijk stamgasten bedanken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »