Las Vegas ligt heel even in Gullegem: ‘Buurtfeest’ Kwadestraat verrast weer met uniek decor

Kwinkslagen en knipogen te over in de Kwadestraat in Gullegem, dus is het elk jaar uitkijken naar het buurtfeest eind augustus. Nu ja, buurtfeest. Intussen is het uitgegroeid tot een evenement waar 1.000 bezoekers op afkomen. Dit weekend kunnen ze zich in Las Vegas wanen dankzij een opmerkelijk decor.

Het bekende ‘Welcome to Fabulous Las Vegas-sign’? Check. De wereldberoemde Bellagiofontein? Check. Een spierwitte trouwkapel waar je de huwelijksgeloften kan laten hernieuwen door een ‘priester’ of Elvis? Triple check. En toch zitten we niet in de gokhoofdstad van de wereld, wel in de ‘street that never sleeps’.

De Kwadestraat wordt een weekend lang Mad Vegas tijdens het gekste buurtfeest van Vlaanderen. Ooit begonnen als een drinkgelag voor de bewoners van de Gullegemse straat en intussen uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen gratis evenement waar een duizendtal bezoekers op afkomen. Voor die bezoekers is het telkens reikhalzend uitkijken wat de organisatoren nu weer uit hun hoed toverden.

Wedding chapel

Een replica van the Strip dus. Met opmerkelijke details. Een neonbord voor een motel en zelfs de jaarlijks terugkerende koe die dit jaar Lady Liberty nabootst. Maar de blikvanger is wel de wedding chapel. “Eigenlijk een tuinhuis dat we op de kop tikten en waar we wat verbouwingswerken aan uitvoerden”, lacht medeorganisator Stijn Cuvelier.

Wel eentje die duchtig dienst zal doen. “Je kan er je trouwgeloften hernieuwen of nieuwe koppeltjes kunnen er officieus hun eeuwige trouw beloven. We hebben onze eigen priester Roel Ette en we haalden Elvis terug uit het dodenrijk. Meer nog, zelfs schepen van Burgerlijke stand Kevin Defieuw doet zijn duit in het zakje.”

Achtste editie

Het is intussen de achtste editie, maar weer proberen ze de vorige te overtreffen. “Het thema hadden we snel gevonden en is ook heel dankbaar voor het decor”, aldus Stijn. “We keren nu ook terug naar ons oude terrein. Iets groter, maar we houden het wel gezellig.”

Die gezelligheid wordt mee verzorgd door heel wat aangepaste animatie. Casinospelen, uiteraard, maar er is meer. “Zo is er een rodeostier en acrobatisch paaldansen, maar we zorgen ook voor enkele verrassingen”, somt Stijn op. “Daarnaast waren er optredens van the Ed Sullivan Quartet op vrijdag en zaterdag verzorgt onder meer de eenmansband Big Horse de ambiance.”

Meer info via Facebook op het evenement Mad Vegas – The street that never sleeps.

The post Las Vegas ligt heel even in Gullegem: ‘Buurtfeest’ Kwadestraat verrast weer met uniek decor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca

Markt 28-uitbater Alexander Leroy schenkt sinds midden december het tankbier van Cristal. En hij is niet de enige. In een jaar tijd kende Cristal een stijging van maar liefst 67 procent in de Belgische horeca.
The post “We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »