Kat reist “ruim 800 kilometer” mee en zit dagenlang vast in grille van taxi

Taxichauffeur Tom Hutchings reed rustig zijn ritjes door het zuiden van Wales totdat hij ontdekte dat er een kat verstopt zat achter de grille van zijn auto. Het arme dier zou daar al enige tijd zitten en “honderden kilometers” hebben meegereisd, zo melden Britse media.

Meer krantenkoppen in België

Nunjo (21) uit Avelgem neemt deel aan dartscompetitie in Engeland: “Een sterke prestatie kan me dichter brengen bij een WK-ticket”

Avelgemnaar Nunjo Dewaele neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op. Er staat ook een ticket voor het WK op het spel bij de eindafrekening van de Tour.
The post Nunjo (21) uit Avelgem neemt deel aan dartscompetitie in Engeland: “Een

Lees meer »

Directeur-generaal Rassemblement National neemt ontslag na ontgoochelende verkiezingsuitslag

In Frankrijk heeft Gilles Pennelle, de directeur-generaal van de uiterst rechtse partij Rassemblement National (RN), ontslag genomen. Pennelle was de architect van het ‘plan Matignon’, de strategie waarmee het RN hoopte de grootste partij te worden bij de Franse parlementsverkiezingen. Intussen is er ook een onderzoek geopend naar mogelijke fraude tijdens de campagne van RN-boegbeeld Marine Le Pen voor de

Lees meer »

Wallonië voert ‘aanmoedigingstarief’ voor energie in per 2026: stroomprijs varieert gedurende de dag

Vanaf 1 januari 2026 krijgen elektriciteitsverbruikers in Wallonië de keuze tussen drie tariefformules. Bovenop de traditionele enkelvoudige of tweevoudige uurtarieven komt er een ‘aanmoedigingstarief’, waarbij de prijs varieert in de loop van de dag, die opgedeeld wordt in vijf tijdslots. Dat bevestigt de Waalse regulator CWaPE, bij de publicatie van zijn richtlijnen voor de periode 2026-2029.

Lees meer »

Oostendse Dj Dimaro brengt exclusieve kledinglijn uit voor 20ste verjaardag: “Heel veel dj’s kozen een genre, ik durfde alles spelen”

Twintig jaar geleden begon hij met draaien in een café in de Oostendse uitgaansbuurt. Ondertussen staat Mario Willems (46) als Dj Dimaro al vijftien jaar op Tomorrowland, draait hij elke editie op Ostend Beach en was hij als dj te gast in onder andere China, Frankrijk, Duitsland en Amerika. Voor zijn twintigste verjaardag brengt hij nu een exclusieve kledinglijn op

Lees meer »

? “Remco Evenepoel is serener dan ooit”

De rustdag zit erop, het peloton trekt zich opnieuw op gang in Orléans. Remco Evenepoel maakt zélf een eerste balans op van zijn Tour in een uitgebreid gesprek met Stijn Vlaeminck. Onze analist Michel Wuyts merkt op: “Evenepoel is serener dan ooit. Maar hij kon tot nu toe wel alleen op Landa rekenen, waar blijven zijn andere ploegmaats?” Voor Wuyts

Lees meer »

Ze lieten een Taylor Swift-fan haar borsten tonen voor een verzonnen ‘meet and greet’: Nederlandse omroep haalt controversieel filmpje offline

PowNed, onderdeel van de Nederlandse openbare omroep, is in opspraak gekomen na een controversieel filmpje. Daarin is te zien hoe de presentator Taylor Swift-fans aanzet tot onder andere het tonen van hun borsten voor een ‘meet and greet’ met de superster, die er in werkelijkheid niet was. PowNed haalde de video ondertussen offline.

Lees meer »

Hittegolf Griekse vasteland houdt aan: treinsporen vervormd en verhoogd risico op brand door droogte

Het extreem hete weer in zo goed alles regio’s van het Griekse vasteland blijft aanhouden. De thermometers in de hoofdstad Athene wijzen maandagmiddag 38 graden aan. Meteorologen waarschuwen dat het einde van de hittegolf nog niet in zicht is. “We verwachten temperaturen van 43 graden en meer de komende dagen”, zegt een meteoroloog van de Griekse openbare omroep ERT.

Lees meer »

Godfried Dejonckheere nam driemaal deel aan de Spelen: “Veel vriendschappen aan overgehouden”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 2: ex-snelwandelaar en drievoudig olympiër Godfried Dejonckheere.
The post Godfried Dejonckheere nam driemaal deel aan de Spelen: “Veel vriendschappen aan overgehouden” appeared first on KW.be.

Lees meer »