Hevig onweer teistert Mekka: bedevaarders weggeblazen door rukwinden

Hevig onweer teisterde deze week het islamitische bedevaartsoord Mekka in Saudi-Arabië. Op beelden is te zien hoe bedevaarders en medewerkers meegesleurd worden door rukwinden in de buurt van de Grote Moskee. Ook werd de bekende Abraj Al Bait-toren getroffen door een blikseminslag. De overheid van Saudi-Arabië meldde al dat er geen slachtoffers zijn gevallen, maar de bedevaarders zullen hun reis naar Mekka niet snel vergeten.

Meer krantenkoppen in België

Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Als die niet correct verlopen zijn, moeten er nieuwe komen”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) bezoekt toekomstig opvangcentrum in Zutendaal, Vlaams Belang houdt protestactie

In Zutendaal heeft staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) een bezoek gebracht aan het voormalige Apollohotel, dat een opvangcentrum voor asielzoekers zal worden. Ze is er in gesprek gegaan met enkele vooraf geselecteerde buurtbewoners. De andere buurtbewoners moesten buiten wachten. Vlaams Belang en Voorpost hebben er ook een protestactie gehouden.

Lees meer »

Hoeveel betaal je deze zomer voor een huurappartement aan zee? “Een volledige week hier is goedkoper dan 5 nachten Knokke”

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

Socialistisch ziekenfonds pleit voor betere terugbetaling van medicatie tegen ADHD: “Mensen vallen uit de boot”

Het socialistisch ziekenfonds Solidaris pleit ervoor om medicatie tegen ADHD beter terug te betalen. Nu worden alleen de meest gebruikte geneesmiddelen deels terugbetaald door de ziekteverzekering, maar daardoor krijgen patiënten niet altijd het medicijn voorgeschreven dat voor hen het best werkt en de minste bijwerkingen veroorzaakt. Kiezen ze toch voor een niet-terugbetaald geneesmiddel, dan kunnen de kosten oplopen.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »