Geert en Diana vieren gouden jubileum

Geert Vandenhende en Diana Vanneste hebben op 20 augustus in de Vossenberg samen met hun familie hun vijftigste huwelijksverjaardag gevierd.

Geert werd geboren op 17 november 1949 in Ardooie. Op 2 december 1951 liet Diana voor het eerst van zich horen, en dat was in Roeselare. Momenteel wonen ze in de Sprietstraat 16 in Ardooie. Ze hebben een zoon, Dieter.

Diana – die een zes jaar jongere broer heeft die in Ardooie goed gekend is – ging naar school op de Weze, waar heel wat kinderen van de buiten de eerste woordjes leerden schrijven en rekensommetjes doorworstelden. Daarna trok ze naar het IHK. Na haar schooltijd ging ze werken bij Declercq-Declercq. Dertig jaar trouwe dienst staan er op de teller. “Ondertussen waren mijn ouders wat ouder geworden en was een helpende hand er welkom in het huishouden. Ik ging er dan ook graag wat helpen”, zegt Diana.

Diana staat ook thuis in voor het huishouden. Ze kookt graag en goed, en houdt vooral van verse gerechten. “Toch sla ik een restaurantje niet af. En een terrasje in de zomer is altijd welkom, na een ontspannende wandeling.”

Geert was een broertje voor Christiane. Hij ging naar de vlakbij gelegen gemeenteschool – het gezin woonde in de Hemelstraat – en daarna naar het VTI in Roeselare, waar hij het diploma A2 mechanica haalde. Na zijn studies ging Geert onmiddellijk aan de slag bij Louage-Wisselinck, als technisch tekenaar. Hij heeft een trouwe loopbaan van veertig jaar, die slechts door een jaartje legerdienst onderbroken werd.

Leven vol muziek

Toen hij acht jaar was, werd Geert lid van de Koninklijke Maatschappij Sint-Cecilia. Als man van de percussie is hij meer dan vijftig jaar spelend lid. Als bestuurslid zorgt hij al zowat een kwarteeuw voor de centen van de harmonie, en dat doet hij met de meeste nauwkeurigheid. Een ritje met de fiets, de tuin netjes houden of een reisje met de bus of de trein horen er ook nog bij. “Geen tijd voor verveling, dus”, zegt Geert.

Wij vermoeden dat Geert en Diana ook danstalent hebben want ze leerden elkaar kennen op de dansvloer in Het Paradijs. (JM)

The post Geert en Diana vieren gouden jubileum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Julian Assange valt in armen van zijn vrouw bij aankomst in Australië: klokkenluider is vrij na deal met Amerikaans gerecht

Een Amerikaanse rechter heeft vandaag in Saipan op de Noordelijke Marianen de schuldbekentenis van WikiLeaks-oprichter Julian Assange aanvaard. Door schuld te bekennen aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren, bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij eerder met de Verenigde Staten sloot. De klokkenluider is geland in Canberra, de hoofdstad van zijn

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De feiten vonden zondag plaats en eisten volgens de Russische autoriteiten het leven aan zeker vijf mensen. Volgens Moskou ging het om een aanval van Oekraïne met Amerikaanse ATACMS, ballistische raketten met daarin honderden

Lees meer »