Eén dode bij schietpartij in Komen-Waasten, dader kan ontkomen

Een schietpartij eiste vrijdagnacht een dodelijk slachtoffer in Komen-Waasten. De dader kon ontkomen, waarop de politie een grootschalige klopjacht organiseerde. Volgens verschillende bronnen zou het om een afrekening gaan.

De eerste meldingen bereikten de hulpdiensten rond 00.30 uur, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Zowel brandweer als politie werden opgetrommeld nadat er sprake was van een schietpartij met gewonden.

Discussie

De feiten zouden zich hebben afgespeeld aan de achterkant van het cultureel centrum MJC, ter hoogte van de parking. Daar zouden twee personen betrokken zijn geweest in een dispuut, waarbij een wapen werd getrokken. Er werd geschoten, waarbij één iemand bloedend neerviel. Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten.

De dader sloeg op de vlucht voor de politie en reed hierbij met zijn wagen tegen de betonnen paal van de Leiebrug. In paniek sprong de man in de Leie, in een poging de politie te ontlopen. De ordediensten kwamen massaal ter plaatse en kregen hierbij steun van de helikopter van de Federale Politie. De brandweer stuurde dan weer enkele duikers het water in.

Dader ontsnapt

De indrukwekkende klopjacht kende echter geen succes, de dader kon ontkomen. “Ik kan enkel maar zeggen dat er inderdaad een voorval is geweest aan het MJC”, klonk het in een reactie van burgemeester Alice Leeuwerck. “Er loopt een onderzoek dus kan ik geen verdere informatie geven. Het parket stuurde iemand ter plaatse, deze zullen het onderzoek in goede banen leiden en zullen communiceren waar mogelijk”.

Het parket van Doornik nam de zaak in handen. Zaterdagvoormiddag waren ze nog niet bereikbaar voor commentaar.

The post Eén dode bij schietpartij in Komen-Waasten, dader kan ontkomen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Dat levert haar nu opnieuw vier maanden cel op.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »