“Duivelskind” vrij uit psychiatrie en valt meteen eigen ouders aan: “Ze heeft haar papa tot bloedens toe gebeten. Vier agenten kwamen tussen”

“Alstublieft, dokter. Stemmen vertellen dat ik vreselijke dingen moet doen.” Lily (15) is een gevaar voor haar omgeving. Ze voelt zich bezeten, zo vertelt mama Nadia (37). Al jaren is er voor het meisje in de kinderpsychiatrie alleen plaats op een wachtlijst. Na een korte crisisopname op de afdeling psychiatrie in UZ Leuven, liep het gisteren fout. “Nu dat ze bijna 16 jaar wordt, verschieten we hoe sterk ze plots is.”

Meer krantenkoppen in België

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar VS – “Zelensky komt naar EU-top in Brussel”

Er is een Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar luchthaven JFK in New York. Het doel van de trip is niet bekend. Opmerkelijk: na de Russische dreigementen tegen Washington die volgden op de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol afgelopen weekend, hebben de Amerikaanse en de Russische ministers van Defensie gisteren voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Lees

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »