Bejaarde man uit wagen bevrijd nadat hij langs elektriciteitspaal scheert en daarna in gracht eindigt

De hulpdiensten moesten zaterdagochtend uitrukken naar Sint-Henricus, bij Torhout, voor een verkeersongeval. Een bejaarde man was er in de gracht geëindigd en moest door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden. De man had veel geluk want scheerde kort voor de gracht nog rakelings langs een paal. Hij werd na het ongeval onwel en werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Het ongeval gebeurde zaterdagochtend rond 8 uur in de Kortemark-Ellestraat in Sint-Henricus. Dat is pal op de grens tussen Torhout en Kortemark. De bejaarde man, vermoedelijk een zeventiger, kwam uit de Gitsstraat in Kortemark gereden en raakte net in de Kortemark-Ellestraat van de weg af.

Na een bocht dwarste hij de weg volledig in zijn Opel Astra, reed links van de weg over de zachte berm, scheerde daar rakelings langs een elektriciteitspaal, denderde over de oprit van een boerderij en kwam tot slot enkele meters verder in de gracht terecht.

Thermische deken

De brandweerposten van Torhout en Gits snelden ter plaatse. De bejaarde man raakte niet op eigen kracht uit zijn wagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Aanvankelijk leek hij niet gewond maar eenmaal uit de wagen werd de man onwel, vermoedelijk door de impact.

Hij werd op de grond gelegd onder een thermische deken van aluminiumfolie en kreeg ter plaatse de dringendste zorgen. Nadien werd hij met de ziekenwagen naar het AZ Delta in Torhout gebracht. Door het verkeersongeval was er minieme verkeershinder. (JH)

The post Bejaarde man uit wagen bevrijd nadat hij langs elektriciteitspaal scheert en daarna in gracht eindigt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »