Wandelen en wijn proeven tijdens vierde editie van de Ravenstein Winetrial

Met start en aankomst op Wijndomein Ravenstein op de flanken van de Amerikaberg in Kruiseke, bij Wervik, is er zondag 27 augustus de vierde editie van de Ravenstein Winetrail. Dat is een gezellig wandel- en winetasting event. Je wandelt 6 of 10 kilometer langsheen de glooiingen van de Amerikaberg, de Leiestreek en de wijngaarden van domein Ravenstein. Het parcours is grotendeels onverhard en onderweg proeven de deelnemers een aantal wijnen uit het Ravenstein assortiment.

Op iedere tussenstop kunnen de deelnemers een andere wijn of vers Ravenstein druivensap proeven. En daar hoort ook Flandrien kaas bij. Op de gezellige binnenkoer van het wijndomein kunnen de wandelaars uit het assortiment Ravenstein nog een glaasje van hun favoriete wijn degusteren.

Vrije start tussen 10 uur en 14.30 uur, het parcours is volledig bepijld.

Vooraf inschrijven

Er wordt alvast gevraagd vooraf in te schrijven. Deelname kost 22 euro voor leden Wandelsport Vlaanderen en 24 euro voor niet-leden. Alle deelnemers ontvangen aan de finish een uniek Ravenstein wijnglas als aandenken.

Door het EK duatlon, met start en aankomst in Menen, is het wijndomein alleen bereikbaar via de A19 afrit 2A Wervik/Geluwe, daarna de expresweg N58 volgen tot aan de Oude Beselarestraat. (EDB)

The post Wandelen en wijn proeven tijdens vierde editie van de Ravenstein Winetrial is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »