‘Voorzichtige’ Powell stuwt Wall Street

22:04 Met uitzondering van Nvidia, trokken vooral de technologieaandelen hoger.

Meer krantenkoppen in België

Pfizer werkt aan concurrent voor Ozempic in pilvorm

Pfizer werpt zich op de miljardenmarkt van nieuwe generatie afslankmiddelen zoals Ozempic. De farmareus werkt aan een gelijkaardig middel in pilvorm. Het medicijn is nog in de ontwikkelingsfase. De eerste resultaten van een nieuwe studie zien er goed uit, meldt Pfizer donderdag.

Lees meer »

Hij kon niet aarden in leger en zijn broer is veroordeeld voor moord: dit weten we al over verdachte kruisboogmoord op gezin BBC-presentator

De Britse politie is er gisteren na een klopjacht van 22 uur in geslaagd om de 26-jarige verdachte te vatten van de kruisboogmoord op de vrouw en twee dochters van BBC-presentator John Hunt (58). Stilaan raakt meer bekend over wie Kyle Clifford precies is. Volgens buren was hij de ex-vriend van dochter Louise Hunt. Hij zat ooit in het leger,

Lees meer »

‘Rust’-proces: acteur Alec Baldwin handelde nalatig, zegt aanklager

In aanwezigheid van een zichtbaar gespannen Alec Baldwin zijn de pleidooien gestart in het proces tegen de acteur voor een fatale schietpartij tijdens het filmen van de western ‘Rust’. “Uit het bewijs zal blijken dat de persoon die met een echt pistool speelde en de basisregels van wapenveiligheid overtrad, de beklaagde Alexander Baldwin is”, zegt aanklager Erlinda Johnson in de

Lees meer »

Brand in torenspits van kathedraal in Franse stad Rouen

In de Franse stad Rouen, in Normandië, is een brand uitgebroken in de torenspits van de kathedraal. Dat meldt de burgemeester van de stad. Het vuur zou ontstaat zijn bij renovatiewerken. De kathedraal werd in de 19e eeuw meermaals vereeuwigd door de impressionistische schilder Claude Monet.

Lees meer »

Alfons (90) en Sabine (81) meten schade op nadat landbouwvoertuig tegen hun garage knalt: “Onze auto om boodschappen te doen, zijn we kwijt”

Alfons Van Mulders (90) en Sabine Rapsaert (81) uit het Oost-Vlaamse Moorsel zijn nog steeds onder de indruk nadat er zaterdag een hakselaar in hun garage reed, nadat de machine was losgekomen van een tractor. Wat volgde was een luide klap en heel wat schade. “Ik zat op dat moment net in de veranda en zag alles gebeuren. Ik durf

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

Massagefestival Moorsele afgelast door familiale omstandigheden

Het moest een totaalbeleving worden, waarbij alle zintuigen zouden worden geprikkeld. Het draaide uit op een annulatie. Het Massagefestival van Moorsele, dat binnen twee weken de deuren moest openen, gaat niet door. “Familiale omstandigheden, maar het kan niet anders”, klinkt het bij de organisatie.
The post Massagefestival Moorsele afgelast door familiale omstandigheden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonathan (34) heropent danscafé Bananas: “Kijk hard uit naar Waregem Koerse”

Jonathan Naessens (34) – gekend van cocktailbar La Corba – blaast nieuw leven in het iconische Bananas-café. “Ik droom al jaren van een eigen zaak”, vertelt hij. Het gaat snel, want slechts enkele weken na het eerste contact met de brouwer opent Jonathan vrijdag al de deuren van de populaire danstent.
The post Jonathan (34) heropent danscafé Bananas: “Kijk

Lees meer »

’s Lands bekendste accordeonist-punker Marino Punk uit Menen: “Dit voelt helemaal niet aan als een job”

Rode hanenkam, accordeon en lederen jacket. In Menen, maar ook tot ver erbuiten, zal men die kenmerken op een quiz meteen associëren met Marino Punk. Deze accordeonist-punker is al sinds 1992 onafgebroken present op menige evenementen om de boel in gang te krijgen. Welkom in de wondere wereld van een extravagante punker met een poeslief karakter. “In de punkscene voelde

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niels (31) verovert de vlaswereld met Hyler in Meulebeke: “We produceren elk jaar 50 machines”

De oogstperiode in de vlaswereld zit weer helemaal op kruissnelheid. De pluk- of slijtmachines verschijnen opnieuw in het straatbeeld. De relatief nieuwe constructeur Hyler lanceerde recent de eerste vlasrooier met vier rijen en drukt steeds meer zijn stempel op de sector. “We willen steeds blijven innoveren”, aldus Niels Baert.
The post Niels (31) verovert de vlaswereld met Hyler in

Lees meer »