Vijfde Tramstatiefeesten met veiling voor goede doel: “30 levensgrote portretten van wielerhelden te zien”

Van vrijdag 1 tot en zondag 10 september vinden de tweejaarlijks Tramstatiefeesten plaats in Ichtegem. Er staat heel wat te gebeuren, maar het overlijden van Luc Declerck (zie artikel onderaan) zet een serieuze domper op de feestvreugde. Hij was een van de grondleggers en erevoorzitter van het Tramstatiecomité.

“De Tramstatiefeesten laten afgelasten zo kort voor de startdatum kunnen we niet meer, en Luc zou dat ook niet gewild hebben. Maar we zijn, met al wie betrokken is bij de organisatie, in diepe rouw. We zullen Luc dan ook tijdens de feesten op gepaste wijze eer betonen, want hij betekent heel veel voor ons bestuur”, onderstreept bestuurslid Hannes Hosten.

Gevarieerd programma

Het Tramstatiecomité, dat bestaat uit voorzitter Luc Beernaert, secretaris Hannes Hosten, penningmeester Caroline Spriet en de bestuursleden Mario Decherf, Danny Maelstaf, Ilse Despiegelaere, Luc Vandendriessche, Leen Bolle, Annie Huyghe en Frederick Vermander komt dit jaar na veel brainstormen en contacten met andere sport-, sociale, culturele en seniorenverenigingen en scholen met een puike affiche naar buiten.

“Een afgelasting van de feesten zou Luc niet gewild hebben” – bestuurslid Hannes Hosten

“Blikvangers zijn de hapjeswedstrijd op zaterdag 2 september, waarvoor al negen verenigingen zich inschreven, en de ‘Richard Depoorter’-herdenking waarbij grafisch kunstenaar Filip Cardoen – ook huistekenaar van ons goede doel Kloen – Richard Depoorter in het groot zal tekenen”, vervolgt Hannes. “Het reuzenportret wordt geveild voor het goede doel. Op de slotavond 9 september kennen we de koper en het eindbedrag. Die zaterdag wordt ook een topper met ‘De Rammstatie’, een reünieconcert van Ichtegemse rockgroepen.”

Zoek de zwientjes

“30 portretten van wielerhelden in het groot van Filip Cardoen zullen te zien zijn in en rond de tuin Dekeyser, in de Engelstraat en de Hugo Verrieststraat en op de site-Mispelon. In de aanloop naar 3 september en tot het einde van de Tramstatiefeesten zullen levensgrote portretten van wielerhelden van Filip Cardoen verspreid staan in het centrum. Daar is ook een wedstrijd aan gekoppeld! Het is de bedoeling dat mensen op zoek gaan naar de zwientjes die in de tekeningen verstopt zitten.”

“En tot slot is er de comedy-avond op vrijdag 8 september, een seniorennamiddag, kinderanimatie en heel veel muzikale optredens, onder meer door KoVver, een feestgroep met Augustijn Vermandere in de rangen. Voorts treden ook Funkadilly Circus, Wild Deuces, Lester Moore & the Pace Weavers en vele andere bands op.” (EV)

Voor het volledige programma zie www.tramstatie-ichtegem.be

The post Vijfde Tramstatiefeesten met veiling voor goede doel: “30 levensgrote portretten van wielerhelden te zien” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Charlotte Sieben van slag nu Peter niet de papa van Louise blijkt in ‘Familie’: “Mama Trudy mag uitleg komen geven”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

Diksmuide investeert verder in veilige en comfortabele beleving in het waterlandschap langs de IJzer

Diksmuide en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat extra in de verf te zetten, komen er zeven rust- en belevingspunten langs de IJzer. Ook het houten fiets- en wandelpad langs de IJzerdijk wordt uitgebreid tot aan de Paxpoort bij de IJzertoren. Het lokaal bestuur kon rekenen op de steun van De Vlaamse Waterweg nv, de provincie West-Vlaanderen, Toerisme

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »