Vijf kandidates voor verkiezing Tabaksfee in Wervik wagen zich aan darts

In het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik vond donderdagavond de voorstelling van de vijf kandidaten voor de verkiezing van de Tabaksfee en haar twee eredames plaats. Drie kandidaten wonen in Wervik, de twee anderen in Geluwe en Kruiseke.

Bij de vijf kandidaten vallen er een aantal zaken op. De allerjongste Sarah Myerson (16) is geboren in Tourcoing (Noord-Frankrijk). Ze woont in de Esdoornstraat, net als Esmy Nolf (19 jaar).

In voetsporen van zus(sen)

Haar zus Emmy nam eerder al deel. Marie-Loor Bossuyt (21) woonde haar eerste levensjaren in Wilrijk. Haar vader Demsey is de uitbater van restaurant A L’Os in de Klytemolenstraat in Geluwe.

Eileen Bossuyt (21) uit Kruiseke is de oudste van het vijftal. Ze is de dochter van schepen Geert Bossuyt (Vooruit). Haar twee zussen Chiara en Finley namen eerder deel en werden telkens tweede.

Lora Claeys (17 jaar uit Wervik) is de kandidate met de meeste hobby’s. Ze speelt toneel bij Hoger Op Wervik, doet aan atletiek, is monitor op de speelpleinwerking Tistof en ze speelt viool en piano.

Darts

Een nieuwe praktische proef op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum op zondag 3 september is het populaire darts. “Iedere kandidate speelt met vier mensen die ze zelf kiest en elk krijgt drie pijltjes”, vertelt Dominiek Druart van het organiserende Cultuursmakers.

Er is een prijzenpakket in Wervikse Cadeaubonnen. De toegezegde sponsorbedragen van de lokale handelaars worden door de stad meteen verdubbeld.

DJ Disco Addiction

De prijzenpot wordt verder aangevuld met mooie naturaprijzen (onder meer tablets, smartwatches, heerlijke streekproducten en cadeaupakketten). De prijzenpot bedraagt in totaal ruim 5.000 euro en is zelfs iets groter dan afgelopen edities.

Jarenlang zorgde een coverband voor de muzikale ambiance tijdens de verkiezingsnamiddag. Ditmaal kozen de organisatoren voor een set van DJ Disco Addiction (Pedro Ingelbeen) uit Vlamertinge. (EDB)

The post Vijf kandidates voor verkiezing Tabaksfee in Wervik wagen zich aan darts is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »