Vier nieuwe bemanningsleden naar ruimtestation ISS

Vier ruimtevaarders vertrekken vrijdag naar het internationale ruimtestation ISS. Dat zal ongeveer een half jaar lang hun huis zijn. Zo’n 400 kilometer boven de aarde doen ze allerlei experimenten.

Meer krantenkoppen in België

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »