Tine Moniek, Ghislain Vermote en Grensrock winnen de cultuurprijzen in Menen

Donderdagavond werden in het stadhuis de cultuurprijzen van de stad Menen uitgereikt. Tine Moniek (44) kreeg de cultuurprijs voor persoon met een uitzonderlijke culturele bijdrage. De cultuurprijs voor een buitengewone culturele prestatie of activiteit ging naar Ghislain Vermote. Vzw Grensrock werd gehuldigd als organisatie met een uitzonderlijke culturele bijdrage. De drie laureaten ontvingen een glazen ‘ei’ van de hand van glaskunstenaar Erwin Houssin.

Tine Moniek (44) is vooral ‘vééél’, zo zegt ze zelf. Docente aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, dichteres, gastzangeres bij de postmetalband Ka’Una, frontvrouw van muziek- en poëzieband De Spleet, blogster, seizoenscolumniste bij CC De Steiger, KW-columniste… Ze heeft allerlei culturele projecten en projectjes lopen, waaronder een poëzieproject in WZC Andante en WZC Ceres.

Ghislain Vermote (68), oud-docent van het VTI Menen en lid van de kunstenaarsvereniging Val Colores won met zijn cartoon ‘Legaal Wildplassen’ de Zilveren Hoed 2023 op het Internationaal Cartoonfestival van Knokke-Heist. Met zijn tweede plaats gaf hij 1.900 cartoons van 470 cartoonisten wereldwijd het nakijken. Vzw Grensrock zette de voorbije decennia Menen op de kaart als festivalstad. Sinds twee jaar tovert de vzw de site van Park Ter Walle om tot een sfeervolle festivalweide, waar menig organisator jaloers op is.

The post Tine Moniek, Ghislain Vermote en Grensrock winnen de cultuurprijzen in Menen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »